Τελειωμό… δεν έχουν οι διακρίσεις για το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε επίπεδο τμημάτων αλλά και καθηγητών – ερευνητών.
Οπως μετέδωσε χθες το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης σχετικά με καινοτόμες μεθόδους χαρτογράφησης, κρίθηκε ως η καλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο, σε διεθνή διαγωνισμό απεικόνισης χωρο-χρονικών δεδομένων, στο πλαίσιο του Copernicus Masters2015.
Η συγκεκριμένη πρότασή αφορούσε της ομάδας του καθ. Παναγιώτη Παρτσινέβελου του Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελούμενη από τους Α. Τριπολιτσιώτη, Σ. Κυρίτση, Α. Πιτσιλαδή, Σ. Μπίκο, Ν. Πρόκα, Σ. Τσατσαρούνο και Δ. Χατζιπαράσχου, στο πρωτότυπο σύστημα CybEarth. Το εν λόγω σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης χωρο-χρονικών δεδομένων που συλλέγονται από δορυφόρους ή είναι αποθηκευμένα σε βάσεις δεδομένων σε εικόνες που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο μέσω καμερών κινητών συσκευών.
Οπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη λειτουργικότητα μπορεί να βοηθήσει πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς στο να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο φάσμα προβλημάτων της καθημερινότητας που εκτείνεται από την υπόδειξη προβλημάτων σε μία περιοχή έως την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.
Η ανακοίνωση του νικητή και η επίσημη παράδοση του βραβείου, το οποίο θεσπίστηκε απ’ την “Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε στην τελετή του διαγωνισμού Copernicus Masters 2015, που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα στο Βερολίνο.
Σε καιρούς που η Δημόσια Παιδεία απαξιώνεται, το Πολυτεχνείο Κρήτης δίνει μια ηχηρή απάντηση.