Με μαχαιριές έλυσαν τις διαφορές τους, χθες Πέμπτη το βράδυ, μέσα σε σκηνή, στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου, δυο μετανάστες από το Ιράν.
Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στον καταυλισμό έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων.
Από την αστυνομία, πάντως, κατέστη σαφές ότι και οι δυο θα συλληφθούν μετά τη νοσηλεία τους στο ενώ ήδη έχει συλληφθεί και ένας τρίτος, Ιρανός και αυτός, κατηγορούμενος για συνέργεια στο περιστατικό.
Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός της Σούδας, ελλείψει χρηματοδότησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πλησιάζει στο κλείσιμο του. Ενώ οι λίγοι, σχεδόν 140, που πλέον διαμένουν εκεί είναι μόνοι άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, χωρίς προσφυγικό προφίλ που σημαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν θα πάρουν άσυλο. Πλην όμως λόγω των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν δεν δικαιούνται άσυλο και δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.