Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι ημέρες αναδύουν άρωμα εκλογών, ανεξάρτητα πότε θα γίνουν. Προβλέπεται μονομαχία των διεκδικητών της εξουσίας από τις εμφανίσεις τους στη Βουλή και τις συγκεντρώσεις τους σε κλειστούς χώρους.
Ο κ. πρωθυπουργός εκτιμά, ότι θ’ ανατρέψει τη δημοσκοπική διαφορά και στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα του κόμματος και τη δική του, επιδίδεται σε επιθέσεις, που καταγράφονται ως πράξεις “κομβικής σημασίας”. Επιδιώκει, να ‘χει προσωπική επαφή με τις κοινωνικές ομάδες, με ταξική συνείδηση, που έχουν πληγεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο. Κάνει στοχευμένες περιοδείες, όπως έγινε στα Καλάβρυτα, στην Κάλυμνο και τελευταία με την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη.
Μετά τη συμμετοχή του ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο της Ε.Ε. για το “Brexit” και το μεταναστευτικό, στάθμευσε στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε στο “Παλέ ντε Σπορ” σε κομματική συγκέντρωση, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ερχόμενος αντιμέτωπος με τους “εθνικιστές” των Μακεδονικών Οργανώσεων ακροδεξιούς και με τον πολιτικό του αντίπαλο κ. Μητσοτάκη. Συνέπεσε την ίδια μέρα, να γίνεται στην Αθήνα η έναρξη του 12ου τριημέρου Συνεδρίου της Ν.Δ. (14-16/12/18).
Οι δύο πλευρές αντί για ήπια πολιτική αντιπαράθεση, που απαιτούν οι καιροί, ξεπέρασαν τα όρια, παίρνοντας χαρακτήρα προεκλογικής ατμόσφαιρας με παροχές και υποσχέσεις εκατέρωθεν, πράξεις που δεν συνιστούν κανένα ηθικό πλεονέκτημα, ακόμα και αν δημιουργούν προσδοκίες και ελπίδες για ανάνηψη υπέρ των αδυνάτων.
Ο πρ/ργος προσπαθεί, να πείσει, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για τη χώρα, να κατοχυρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κεντροαριστερό προοδευτικό κόμμα και να το εντάξει στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Το μειονέκτημα αυτής του της προσπάθειας είναι ότι αποπροσανατολίζεται ο λαός, παρατείνεται απεριόριστα η κρίση στα εθνικά ζητήματα, αδυνατίζονται οι θεσμοί και η πόλωση μαζί με το διχασμό τροφοδοτούν τις ακροδεξιές δυνάμεις.
Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στο τρίπτυχο οικονομία, ενίσχυση των χαμηλών τάξεων και το Σκοπιανό, προσπαθώντας να κάνει δυναμικά ανοίγματα στην κοινωνία, να περισώσει ό,τι κληρονόμησε απ’ την παλιά Ν.Δ. στον χώρο της κεντροδεξιάς και να μπορέσει να συγκεντρώσει όσες πολιτικές προσωπικότητες έχουν μείνει αδιάφθορες. Πολλοί στους κόλπους της Ν.Δ. αμφιβάλλουν, δεν το λένε για ευνόητους λόγους, αν ο κ. Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος να συγκροτήσει μηχανισμούς, που θα αντικρούσουν τη δυναμικότητα του κ. Τσίπρα. Να δώσουν πολυμέτωπο αγώνα στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Πιστεύεται ότι δεν περιβάλλεται από προβεβλημένα πρόσωπα με πολιτική εμπειρία, που μπορούν να σχεδιάσουν επιτυχώς τις κινήσεις του για την επόμενη μέρα.
Από την έναρξη των μεταξύ των διαξιφισμών με τις παροχολογίες έχουν κουράσει τον κόσμο. Τα δύο κόμματα εξουσίας, που έκαναν έναρξη επίδειξης, της ισχύος των το ένα στη Θεσ/κη και το άλλο στο Συνέδριο, έδειξαν το χάσμα, που υπάρχει ανάμεσά τους. Στο Συνέδριο της Ν.Δ. δεν παρευρέθη κανείς απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν προσκλήθησαν και δεν πήγαν, το φταίξιμο είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν προσκλήθησαν, το ατόπημα βαραίνει τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος απογοήτευσε προ ημερών, όταν σκοπίμως(;) άφησε τη βουλή, όταν μίλαγε ο πρ/ργος για τις συντάξεις, και επισκεύθηκε την αγορά της Κυψέλης, λες και θα ‘φευγε την άλλη μέρα. Αλλά και ο κ. Τσίπρας παρά του ότι γνώριζε το χρόνο διενεργειας του Συνεδρίου, προγραμμάτισε την ομιλία του στη Θεσ/κη για αντιπερισπασμό! “Βίοι παράλληλοι”, αλληλοσυγκρουόμενοι!