Το 70% των τροφίμων που διακινούνται στην Ευρώπη περιέχει -αν και εντός των επιτρεπόμενων ορίων- υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Στο μεταξύ, η μεγαλύτερη ποσότητα εξαγωγών ελαιολάδου από την Κρήτη (75%) γίνεται σε μορφή χύμα, επιτρέποντας σε άλλους να καρπώνονται την υπεραξία του τυποποιημένου προϊόντος.
Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας εργασιών του 24ου πανελληνίου συνεδρίου νέων αγροτών με θέμα «Ελαιοκομία – Κτηνοτροφία, δύο πυλώνες ανάπτυξης» που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου (Μ.Α.Ι.Χ.) και διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στα «Χ.ν.» του Σαββάτου