Η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής κυβερνοπροστασίας και άμυνας, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι χρήστες του διαδικτύου και των -ολοένα και πιο διαδεδομένων- ηλεκτρονικών υπηρεσιών κρίνεται αναγκαία κατά τους ειδικούς ενώ παράλληλα θα πρέπει και οι πολίτες να μάθουν να προστατεύονται από “επιθέσεις” στον κυβερνοχώρο που συνήθως έχουν οικονομικά κίνητρα.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στο 5ο διεθνές συνέδριο Πληροφορίας, Νοημοσύνης, Συστημάτων και Εφαρμογών (IISA) που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το ΙΕΕΕ (Institute of Electical and Eelectronic Engineers) και το BAIF (Biological and Artificial Intelligence Foundation) στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για το συνέδριο που έχει συγκεντρώσει σημαντικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο στο αυριανό φύλλο των «Χ.Ν.».
Ένα σημαντικό διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θεματολογία στην αιχμή των Τεχνολογιών της Πληροφορικής, που συγκέντρωσε περίπου 125 επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία,, το Μεξικό, χώρες της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης, την Τουρκία, την Τυνησία, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, το Πακιστάν, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα. Ευχαριστίες στα όμορφα Χανιά για τη φιλοξενία.