Η GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων OPEL τύπου GT. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η ανάκληση αφορά 301 οχήματα, μοντέλα 2007- 2010, στα οποία υπάρχει ο κίνδυνος κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ο διακόπτης ανάφλεξης να μετακινηθεί από τη θέση “run”, με αποτέλεσμα την μερική απώλεια της ηλεκτρικής ισχύος και την απενεργοποίηση του κινητήρα. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται αν το κλειδί του οχήματος είναι σε μπρελόκ που μεταφέρει πρόσθετο βάρος ( π.χ. περισσότερα κλειδιά) και το όχημα κινείται σε δύσκολες συνθήκες δρόμου ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που προκαλούνται ισχυρές δονήσεις στο αμάξωμα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.