Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Ανασχηµατισµός: “Ώδινεν όρος…”

Ο ανασχηµατισµός, πρωθυπουργικό προνόµιο, έγινε. ∆εν µου κάνεις εσύ, είσαι αναποτελεσµατικός στους τοµείς σου, θα βάλω άλλον να µην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, να ελαφρυνθούν τα βάρη των νοικοκυριών. Πολιτικά µηνύµατα;

Κανένα! Έφυγαν πρόσωπα που φερναν ευθύνες για κωλυσιεργίες, που δεν είχαν ύφος και καλή συµπεριφορά. Άλλαξαν πρόσωπα αλλά η βασική πολιτική µένει η ίδια.
Έγινε διορθωτικός σχεδιασµός της κυβέρνησης να δοκιµαστούν και άλλοι µε κατευθύνσεις, σίγουρα από µέρους της ηγεσίας και όχι ατοµικές δικές τους. Γκρίνια και συζητήσεις στην κοινοβουλευτική οµάδα και στο Μαξίµου που προσαρµόζονται απότοµα απ’ τον πρώτο ανασχηµατισµό, τον οποίο ακολούθησαν κι άλλοι µέχρι τη λήξη της τετραετίας.

Υπάρχουν αντιδράσεις που δεν φαίνεται ν’ αµφισβητούνται, αλλά δεν εκδηλώνονται. Η ανάπτυξη δεν είναι υπόθεση του υπουργού, αλλά της κυβέρνησης. Άρα οποιοσδήποτε υπουργός θ’ ακολουθήσει την καθορισµένη γραµµή. Θα αλλάξει η πολιτική για την ακρίβεια, επειδή έφυγε ο κ. Σκρέκας απ’ το Ανάπτυξης και πήγε ο κ. Θεοδωρικάκος; Η ίδια θα µείνει!
Ο κ. πρωθυπουργός βρίσκεται παγιδευµένος, κυρίως στην πιο δύσκολη περιοχή, τη Θράκη, απ’ τη µουσουλµανική µειονότητα, η οποία πονάει. Κι όµως από εκεί κανείς δεν µπήκε στην κυβέρνηση! Κάποιοι έχουν αφεθεί ν’ αλωνίζουν στην Κοµοτηνή και τη Ροδόπη που δεν περιποιεί τιµή για το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τι εννοούν όταν λένε «πάµε καλά»; Ότι δεν υπάρχει ακρίβεια; Ότι δεν είναι εσωτερική, αλλά εισαγόµενη; Θα πάµε αύριο στα σούπερ µάρκετ και θα βρούµε τις τιµές να έχουν πέσει; Άλλαξε τον υπουργό, στον οποίο χρέωσε αναποτελεσµατικότητα στο ράφι; Για το ζήτηµα της ακρίβειας η Ν.∆. δεν µπορεί να κυνηγήσει τα καρτέλ, γιατί είναι σαν να τα βάζει µε τους χορηγούς. Όσον αφορά στα διόδια είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο δεν φρόντισε να είναι ελεύθερη η διάβαση των Ι.Χ. σε περίοδο εκλογών.
Παραλληλίζεται αυτός ο ανασχηµατισµός µε ένα ρητό, δηκτικό, µε αλληγορική έννοια, που µας έρχεται απ’ την αρχαιότητα, όπου ο Ζευς εφοβείτο όταν «ώδινεν όρος και έτεκεν µυν».

Τούτο µεταφράζεται απ’ τη σηµερινή κοινωνία «πολύ κακό για το τίποτα» ή «σιγά τον πολυέλαιο»! «Ήγουν τουτέστιν, δηλαδή, µε άλλους λόγους ήτο», πρόκειται για µια υπερβολική (!) προσπάθεια µε πολύ µικρά ή καθόλου αποτελέσµατα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα