Για 5η συνεχή χρονιά αναβίωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο εστιατόριο του Βοτανικού Πάρκου, παλιές μαγειρικές συνταγές με την ονομασία “χοιροσφάγια” οι οποίες καθιερώθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά εξακολουθούν να μαγειρεύονται μόνο σε ορισμένα χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων όπως είναι οι Λάκκοι, τα Σκορδαλού, τα Καράνου, ο Φουρνές και τα Μεσκλά.
Το έθιμο της αναβίωσης των πολυποίκιλων γαστρονομικών χοιρινών εδεσμάτων το ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και το συνεχίζει μ’ επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού προσελκύοντας χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο. Μια από τις νοστιμιές αυτές του πλούσιου μπουφέ που υπήρχε αφορά το ξιδάτο χοιρινό που είναι αρχέγονη συνταγή και την έκαναν εκείνα τα χρόνια με ότι απέμενε από τον χοίρο ενώ στα μεταγενέστερα χρόνια χρησιμοποιούσαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά καθαρό χοιρινό κρέας.