Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024

Αναβίωση εθίμου με τα χοιροσφάγια

Για 5η συνεχή χρονιά αναβίωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο εστιατόριο του Βοτανικού Πάρκου, παλιές μαγειρικές συνταγές με την ονομασία “χοιροσφάγια” οι οποίες καθιερώθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά εξακολουθούν να μαγειρεύονται  μόνο σε ορισμένα χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων όπως είναι οι Λάκκοι, τα Σκορδαλού, τα Καράνου, ο Φουρνές και τα Μεσκλά.
Το έθιμο της αναβίωσης των πολυποίκιλων γαστρονομικών χοιρινών εδεσμάτων το ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και το συνεχίζει μ’ επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού προσελκύοντας χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο. Μια από τις νοστιμιές αυτές του πλούσιου μπουφέ που υπήρχε αφορά το ξιδάτο χοιρινό που είναι αρχέγονη συνταγή και την έκαναν εκείνα τα χρόνια με ότι απέμενε από τον χοίρο ενώ στα μεταγενέστερα χρόνια χρησιμοποιούσαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά καθαρό χοιρινό κρέας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα