Η κρητική διατροφή παραμένει ένας αναξιοποίητος πλούτος και θα πρέπει να αναδειχθεί και να προστατευτεί από όσους επιχειρούν να την καπηλευτούν στο όνομα της Μεσογειακής διατροφής. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας και ερευνητής Νίκος Ψιλάκης ο οποίος μίλησε με θέμα τον κρητικό διατροφικό πολιτισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά “Ο Ιάρδανος” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Βοτανικό Πάρκο και Κήποι Κρήτης στον Δήμο Πλατανιά.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά “Ο Ιάρδανος” με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει 24 διαφορετικά πιάτα που προετοίμασαν η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” της Δευτέρας