Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία σε ότι αφορά τα αποθέματα νερού για το φετινό καλοκαίρι και στο Νομό Χανίων.
Στη σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης στην Π.Ε. Χανίων παρουσία εκπροσώπων ΤΟΕΒ, του ΟΑΚ της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έγινε ιδιαίτερο λόγος σε θέματα διαχείρισης των υδάτων και λελογισμένης χρήσης από τους αγροτικούς φορείς.
Πάντως την ίδια ώρα μια σειρά βασικών έργων υποδομής προχωρούν πολύ αργά (δημοπράτηση φράγματος Σεμπρωνιώτη- Ταυρωνίτη, λιμνοδεξαμενή Έλους) ή έχουν “παγώσει ” (αποκατάσταση φράγματος Βάλσαμιωτη, λιμνοδεξαμενών Αγ. Θεοδώρων και Χρυσοσκαλίτισσας).
Για “τραγική κατάσταση ” σε ότι αφορά την Δυτική Κίσσαμο έκανε λόγο ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Γ. Μυλωνάκης ζητώντας επιτάχυνση των προσπαθειών για την εξασφάλιση νερού για τις περιοχές της Γραμβούσας, των Λουσακιών, του Πλατάνου κα.)
Όπως αναφέρθηκε, Κίσσαμος, Ακρωτήρι, νοτιοδυτικό Σέλινο και η πόλη των Χανίων είναι οι πιο επιρρεπείς σε ξηρικά φαινόμενα περιοχές στο Νομό Χανίων.
Το ενδεχόμενο να μπει “δελτίο” στην παροχή νερού δεν απέκλεισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Α. Παπαδογιάννης.
Δελτιο στο νερο……μας προετοιμαζουν…….η ευκολη λυση ….αυτη θα εδινε και ο τελευταιος υπαλληλος του ΟΑΚ .
Περίεργα δημοσιεύματα…
Περνώ καθημερινά τον μικρό ποταμό Μορώνη στον Βλητέ και η επιφάνεια ρέοντος νερού του είναι όση ήταν όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια!
Γιατί όσον αφορά τα αποθέματα δεν θίγεται καν το θέμα της υπερκατανάλωσης νερού από τον ασύδοτο πλέον ορυμαγδό τουριστικής “ανάπτυξης”;;;
Πόσο νερό καταναλώνουν τα μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία συνολικά και πόσο το σύνολο των ιδιωτών κατοίκων;…
Βάλτε στοιχεία ντε….