Το 23ο Σαλόνι Σοκολάτας άνοιξε χθες τις πύλες του στο Παρίσι και θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως την 1η Νοεμβρίου. Φέτος, κεντρικό θέμα είναι η νέα τάση που επικρατεί στη σοκολατοποιία, το “bean-to-bar”, δηλαδή σοκολατένιες δημιουργίες που παρασκευάζονται απευθείας από τους σπόρους κακάο.
Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες από 60 χώρες θα δώσουν το παρόν για μια έκθεση που σηματοδοτείται από την επιστροφή στην πρώτη μορφή της σοκολάτας, τους κόκκους του κακάο, επισημαίνουν οι διοργανωτές.
Η αυλαία ανέβηκε σήμερα για τους επισκέπτες ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στεφάν Τραβέρ.
Όπως γίνεται κάθε χρόνο, διοργανώνονται εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό όπως καθημερινές επιδείξεις μόδας με ευφάνταστα ρούχα φτιαγμένα από σοκολάτα.