10.4 C
Chania
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025

Με άνοδο ξεκίνησε η μέρα για το χρηματιστήριο

Μεγάλα κέρδη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης καθώς το κλίμα που δημιουργείται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι πιο αισιόδοξο και οι επενδυτές προεξοφλούν ότι τουλάχιστον θα υπάρξει μία πολιτική συμφωνία Ελλάδος- Ε.Ε, για να μην χρειαστεί παράταση του προγράμματος μετά την 28η Φεβρουαρίου. Άλμα ανόδου καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 762,81 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,66%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,775 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 6,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,40%.
Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+13,78%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+9,18%), των Πρώτων Υλών (+8,41%) και του Εμπορίου (+7,21%).
Ανοδικά κινούνταιv 64 μετοχές, 5 πτωτικά και 3 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Eurobank +20,91%, Alpha Bank+14,20%, ΕΛΤΕΧ ‘Ανεμος+12,01% και Ιντρακόμ +11,43%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ικτίνος -5,88%, Αλουμύλ -5,13%, Q&R -2,91% και ΟΛΘ -2,68%.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα