Στο ερώτημα αν θα συνεργαζόταν ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενταχθεί σε έναν ενιαίο φορέα, απάντησε η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.
Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι «θα έχουμε οπωσδήποτε μια συνεργασία. Δεν υπάρχουν γραμμές. Συνεργασία σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, και σε ό,τι χρειάζεται στην πολιτική. Πρέπει επιτέλους να βγάλουμε αυτή την τοξικότητα. Δεν είμαστε εχθροί. Τα κόμματα πρέπει να συνεργαζόμαστε πάντοτε στα σημεία που αφορούν το καλό της Ελλάδας».
Στο ερώτημα γιατί τώρα θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου, απάντησε ότι υπάρχουν διαφορετικές συγκυρίες και ανάγκες. «Εγώ έζησα τα πολύ καλά και έζησα και τα πάρα πολύ δύσκολα χρόνια, με τις βόμβες, με τις φωτιές, με όλα αυτά που υπέστη το ΠΑΣΟΚ και πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ όπως κανένα άλλο κόμμα. Θεώρησα λοιπόν εκείνη την περίοδο ότι είναι σωστό να μη μιλήσουμε εμείς, να αφήσουμε ανθρώπους να θέσουν ξανά τα ζητήματα, να αλλάξουν την εικόνα, χωρίς όμως να αποτραβηχτούν. Η πολιτική δεν είναι μόνον η κομματική ζωή. Δεν γίνεται να μπαίνουμε σε ένα κόμμα και να βγαίνουμε στη σύνταξη. Δεν απομακρύνθηκα ποτέ από τη σοσιαλδημοκρατική μου ταυτότητα», τόνισε και στη συνέχεια ανέφερε: «Η πολιτική έχει μεγάλο φάσμα. Όσοι το βλέπουν μόνο μέσα από την κομματική ζωή, θέλουν μικρό ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να μεγαλώσουμε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας όλοι μαζί για τη σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα και όχι ελάτε πίσω».
Σχετικά με τα θέματα του ΠΑΣΟΚ και στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση να είναι διαβλητή η διαδικασία, η Άννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν έθεσε θέμα διαβλητότητας.«Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το 2004 με το Γιώργο Παπανδρέου το άνοιγμα στην κοινωνία, το ακολούθησαν και στο εξωτερικό και το 2016 υπήρξε η ολοκληρωμένη πρόταση Αλιβιζάτου για συμμετοχή εθελοντών δικηγόρων. Εκτιμώ ότι με τους 8 υποψηφίους η διαδικασία θα προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο και θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Η πρότασή μου λοιπόν είναι να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη διαδικασία, γιατί εάν έχουμε χιλιάδες κόσμο σε μικρές κάλπες, θα είναι σωστό να βοηθηθούν τα στελέχη μας από εθελοντές δικηγόρους ακριβώς όπως το είχε η επιτροπή Αλιβιζάτου το 2016.», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, αφού οι κάλπες θα ξεπερνούν τις 800.