» 1.200 άτοµα ηµερησίως ο ανώτατος αριθµός επισκεπτών
Χθες, ο Οργανισµός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιµατικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοίνωσε ότι από σήµερα Τετάρτη, ο Εθνικός ∆ρυµός Σαµαριάς θα είναι προσβάσιµος για τους επισκέπτες για όλο το µήκος της διαδροµής και από τις δύο εισόδους.
Επίσης, παρατείνεται και αναδιαµορφώνεται το µέτρο του µέγιστου αριθµού επισκεπτών εντός του Εθνικού ∆ρυµού Σαµαριάς, στα 1.200 άτοµα/ηµέρα. Για την αποφυγή καθυστερήσεων ή και ακυρώσεων, οι επισκέπτες οργανωµένων groups θα εισέρχονται αποκλειστικά και µόνο µε ηλεκτρονικό εισιτήριο (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout).
Στην ανακοίνωση, υπενθυµίζεται ότι σύµφωνα µε τον Κανονισµό Λειτουργίας του Εθνικού ∆ρυµού, η κίνηση των επισκεπτών στο φαράγγι της Σαµαριάς µπορεί να ρυθµιστεί (απαγορευθεί ή περιοριστεί) εκτάκτως, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιµο από τις αρµόδιες υπηρεσίες κατόπιν λήψης σχετικών ενηµερώσεων.
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ∆ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Στο µεταξύ, συµβολική κινητοποίηση στην νότια είσοδο του Εθνικού ∆ρυµού Σαµαριάς στην Αγία Ρουµέλη, αναµένεται να πραγµατοποιήσουν σήµερα οι κάτοικοι του χωριού.
Όπως ανέφερε µιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγ. Ρουµέλης Γιάννης Τζατζιµάκης, η κινητοποίηση γίνεται συµβολικά προκειµένου να απαντηθεί το ερώτηµα γιατί δύο µέρες (∆ευτέρα – Τρίτη) το φαράγγι ήταν κλειστό ενώ ο καιρός ήταν καλοκαιρινός ενώ σε περιπτώσεις µε άσχηµες καιρικές συνθήκες το φαράγγι λειτούργησε κανονικά.