Οικονομικά και ποιότικά προϊόντα βρίσκουν οι καταναλωτές στις λαϊκές αγορές. Εν μέσω κρίσης όμως, ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα.
Την διαπίστωση αυτή κάναμε από την χθεσινή επίσκεψή μας στη λαϊκή αγορά του Κολυμπαρίου, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, ικανοποιώντας παραγωγούς και καταναλωτές. Εμποροι και πολίτες μίλησαν στα “Χ.ν.” για τις συνήθειές τους αλλά και τις αγωνίες που προκύπτουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
«Επί των ημερών της θητείας του ως Καποδιστριακός δήμαρχος ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» υπογραμμίζει ο Γεώργιος Περβολιανάκης, «αποφασίστηκε να προσκαλέσει από τα Χανιά για να γίνεται και στο Κολυμπάρι μια φορά την εβδομάδα λαϊκή αγορά προς διευκόλυνση των δημοτών του καθόσον οι περισσότεροι νέοι κάτοικοι της περιοχής δεν ασχολιόταν όπως οι προγενέστερες γενιές με φύτεμα κηπευτικών. Η λαϊκή καλά πήγαινε τα πρώτα χρόνια κι εδώ αλλά στη συνέχεια όλο και πιο δύσκολα έβγαινε το μεροκάματο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».
Η Αρτεμισία Σαμψάκη από το Βουλγάρω είναι παραγωγός κηπευτικών αλλά πολύ δυσαρεστημένη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αιτία που την έκανε να μας πει ότι «άμα κόβουνε συντάξεις, κόβουνε μισθούς και πεινάει ο κόσμος υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για όλους μας».
Τακτικός πελάτης στη λαϊκή του Κολυμπαρίου ο Γεώργιος Παναγιωτάκης από τα Παλαιά Ρούματα, μας είπε: « Το χωριό μας είναι ορεινό και τέτοια εποχή δεν ευδοκιμούν τα κηπευτικά. Έρχομαι εδώ και μαζί με άλλα ψώνια αγοράζω αγγουράκια, καροτάκια, αθοτυράκια, φρέσκο ψάρι και είδη ένδυσης, αλλά και υπόδησης σε καλές τιμές».
Ο Γρηγόρης Βιτεντζάκης με τη σύζυγό του Σοφία λένε: «Από τον Ψαθογιάννο είμαστε, αλλά στο χωριό αυτοί που φυτεύανε έφυγαν από τη ζωή και η λαϊκή είναι μια χαρά για όλους μας».
Άλλοι πελάτες της λαϊκής που ρωτήθηκαν εξέφρασαν την γνώμη ότι οι τιμές ποικίλουν και θέλει ψάξιμο πριν αγοράσει κανείς και άλλοι ότι η λαϊκή αγορά αποτελεί ανάσα και συμφέρει να κάνουν τα ψώνια τους.