Θα ήθελα να δώσω από ψυχής πολλά συγχαρητήρια και να σφίξω το χέρι σε μια σειρά από συνανθρώπους μας απ’ όλα τα μέρη του πλανήτη μας, οι οποίοι διακρίνονται στον καθημερινό στίβο της ζωής και δίχως να διεκδικούν τίποτα άλλο παρά μονάχα να δώσουν σε όλους το μήνυμα πως ό,τι αξίζει πραγματικά στη ζωή είναι ο ασταμάτητος συν θεώ αγώνας της ψυχής για έναν καλύτερο κόσμο γεμάτο ανθρωπιά και αγάπη, δίχως μίση και κακία.
Μια γυναίκα, η οποία νίκησε τρεις φορές τον καρκίνο, συμμετείχε προ ημερών στο Μαραθώνιο του Σαν Φρανσίσκο (Η.Π.Α.). Οχι μονάχα αυτό, αλλά και έφθασε στο ασύλληπτο ρεκόρ της γηραιότερης γυναίκας που τερμάτισε στο Μαραθώνιο. Ηταν 92 ετών και 65 ημερών!
Ο σεισμός της 25ης του περασμένου Απριλίου στο Νεπάλ, όπως έγινε γνωστό, στοίχισε τη ζωή σε 7.276 ανθρώπους, ενώ άλλοι 14.300 είναι οι τραυματίες. Κανείς, όμως, από τους διασώστες δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν ένας υπέργηρος 101 ετών ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ζωντανός και σε καλή κατάσταση, με μικρό τραύμα στον αστράγαλο και το ένα του χέρι!!!
Χανιώτης που εργάζεται ως οδηγός, βρήκε, όπως μας πληροφόρησαν τα τοπικά ΜΜΕ, πριν μια βδομάδα, στην εθνική οδό μπαγκαζιέρα που περιείχε το ποσό των 7.500 ευρώ και επέλεξε να το παραδώσει στην Αστυνομία. Κατόπιν, οι αστυνομικές Αρχές βρήκαν τον ιδιοκτήτη και του παρέδωσαν τα χρήματα.
Στη Σερεκούντα, τη μεγαλύτερη πόλη της Γκάμπιας, στην Αφρική. Πριν λίγους μήνες. Η σχολική αίθουσα είναι γεμάτη βιβλία και κιβώτια που περιέχουν εναλλακτικό διδακτικό υλικό ειδικά προσαρμοσμένο στους μαθητές – 42 παιδιά με προβλήματα όρασης, πολλά από τα οποία έχουν γεννηθεί τυφλά. Οι μαθητές, που διδάσκει ο Αλί Σαλάχ επί 9 χρόνια, έχουν διαφορετική προέλευση, όλοι, όμως, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Προέρχονται από φτωχές οικογένειες και διδάσκονται αγγλικά, μαθηματικά και αθλητισμό καθώς και κοινωνικές δεξιότητες, όπως μαγείρεμα, μουσική, ζωγραφική και καλαθοπλεκτική. «Πρόκειται για ένα είδος κοινωνικής ένταξης, καθώς πολλά από αυτά τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αυτές τις δραστηριότητες στο σπίτι», εξηγεί ο Αλί.
Επιμύθιο: Η καλοσύνη στην ψυχή και στους τρόπους είναι κληρονομικό χάρισμα για τους ανθρώπους και στις κοινωνίες τους, ενώ καμιά σωματική νόσος δεν κληροδοτείται. Από καρδιάς «ευχαριστώ» στους γονείς μου που μου το διδάσκουν κάθε στιγμή…