Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Απίστευτες περιπτώσεις που ‘‘χάθηκαν’’ ρεκόρ

Στο βιβλίο Γκίνες είναι καταγεγραµµένα διάφορα παράξενα και αστεία ρεκόρ. Τα συγκεκριµένα ρεκόρ, είναι σχετικά «εύκολο» να κατακτηθούν, αρκεί να έχει κάποιος διάθεση, όραµα και φαντασία. Και να φυσικά να σκοπεύει να δουλέψει πολύ για να πετύχει τον τελικό στόχο. Με άλλα λόγια τα Γκίνες είναι η ελπίδα εκείνων που δεν µπορούν ίσως να κερδίσουν Οσκαρ, Νόµπελ, Γκράµι και όλα αυτά τα «λαµπερά» βραβεία που θαυµάζουµε. Βεβαίως και στα Γκινες, όπως συµβαίνει και στις περιπτώσεις όλων των παγκόσµιων ρεκόρ, υπάρχουν κανόνες. Κανόνες που κάποια φορά οι ενθουσιώδεις διεκδικητές των βραβείων παραβλέπουν όχι από πρόθεση, αλλά από ανοησία. ∆εν τους διαβάζουν, τους προσπερνούν, τους θεωρούν «ψιλά γράµµατα», κλπ. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις βέβαια, όπου ενώ όλα έχουν γίνει όπως πρέπει, ξαφνικά γίνεται κάποιο ατύχηµα, κάτι πάει στραβα το τελευταίο δευτερόλεπτο, κλπ… Ξέρετε πως είναι αυτά…. Αν το Σύµπαν αποφασίσει να τα χαλάσει όλα, ε, θα τα χαλάσει! Σήµερα θα δούµε παρέα περιπτώσεις ρεκόρ που ήταν έτοιµες να µπουν στο διάσηµο βιβλίο, αλλά τελικά, έχασαν στο παρατσάκ εξαιτίας κάποιας «στραβοτιµονιάς».

Έφαγαν το ρεκόρ!

Βόρεια Τεχεράνη, 2008. Είναι νωρίς το πρωί, και 1.000 µάγειρες είναι συγκεντρωµένοι µπροστά σε πλήθος κόσµου και τηλεοπτικές κάµερες. Στόχος, να φτιάξουν ένα σάντουιτς µε κρέας στρουθοκαµήλου µήκους 1.500 µέτρων (!). Χρειάστηκαν ώρες προετοιµασίας και 1.000 κιλά κρέατος αλλά τα κατάφεραν! Με αυτό το γιγαντιαίο σάντουιτς θα έσπαγαν το προηγούµενο ρεκόρ των Ιταλών που είχαν φτιάξει κάτι αντίστοιχο, µήκους 1.378 µέτρων. Εκείνο που δεν υπολόγιζαν ήταν πως ο κόσµος που παρακολουθούσε πείνασε τόσο, που δεν περίµενε να µετρήσουν οι εκπρόσωποι των Γκίνες το σάντουιτς, και άρχισε να το καταβροχθίζει. Τα υπόλοιπα τα καταλάβατε. Το ρεκόρ δεν µπόρεσε ποτέ να µετρηθεί, αφού κοµµάτια του σάντουιτς έλειπαν. Και έτσι οι εκπρόσωποι των Γκίνες, αδυνατώντας να επαληθεύσουν το µέγεθός της λιχουδιάς, απέρριψαν το ρεκόρ. Το θετικό εκείνη τη µέρα ήταν πως όλοι ευχαριστήθηκαν φαγητό και πως το κρέας στρουθοκαµήλου έκανε θραύση!
∆είτε ένα σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/RUaDHRJySSM

 

Είχε πολλά… υλικά!


Ένα τεράστιο γλυπτό γλειφιτζούρι, µε ύψος σχεδόν 8 µέτρα και πλάτος 4 µέτρα δηµιουργήθηκε µε στόχο να µπει θριαµβευτικά στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το γλυπτό αποκαλύφθηκε επίσηµα και τοποθετήθηκε σε περίοπτο σηµείο στην πόλη Ravensthorpe της Αυστραλίας το 2019. Ωστόσο δεν τα κατάφερε ποτέ να µπει στο διάσηµο βιβλίο. Ο λόγος που απορρίφθηκε η αίτηση ήταν επειδή το κατασκεύασαν από αλουµίνιο και χάλυβα. Το γλειφιτζούρι θα έµπαινε στο βιβλίο Γκίνες αν ήταν κατασκευασµένο από ένα µόνο “υλικό”. Ωστόσο οι κάτοικοι της πόλης δεν πτοήθηκαν, θεωρώντας πως το γλειφιτζούρι θα προσέλκυε τουρίστες στην περιοχή και άρα… χρήµατα στο ταµείο των επιχειρήσεων.
∆ιαβάστε περισσότερα εδώ: www.kalminer.com.au/news/kalgoorlie-miner/ravensthorpes-giant-lollipop-unveiled-denied-guinness-world-record-ng-b881316887z

Η συλλογή ‘‘Τιτανικός’’

Υπάρχουν πολλά ρεκόρ που αφορούν στη «µεγαλύτερη συλλογή στον κόσµο». Το µόνο που χρειάζεται είναι φαντασία, χρόνος, διάθεση, και χρήµατα, για να συγκεντρωθούν τα αντικείµενα της συλλογής. Προσοχή όµως, αν η συλλογή έχει πολλά ίδια αντικείµενα, πανοµοιότυπα δηλαδή, τότε αυτά προσµετρώνται ως ένα και όχι στο σύνολό τους. Λογικός ο κανόνας αν µε ρωτάτε. Φανταστείτε να έπρεπε οι εκπρόσωποι των Γκίνες να κρίνουν τη µεγαλύτερη συλλογή… κόκκων άµµου, για παράδειγµα! Ή ρυζιού! Αυτός ο λογικότατος κανόνας ωστόσο, στοίχισε σε έναν άντρα από τη Φλόριντα το ρεκόρ Γκίνες για τη µεγαλύτερη συλλογή βιντεοταινιών του Τιτανικού. Ναι, καλά καταλάβατε. Ο άντρας αγόραζε και είχε στην κατοχή του βιντεοταινίες (την ίδια βιντεοταινία σε χιλιάδες κόπιες) του Τιτανικού. Οι περισσότερες από 2.000 βιντεοκασέτες ωστόσο δεν του έδωσαν την πολυπόθητη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ. Ο ίδιος όµως δεν πτοήθηκε και δήλωσε πως θα συνεχίσει να µαζεύει βιντεοκασέτες για τη συλλογή του, επειδή θέλει αισίως να σπάσει το φράγµα του ενός εκατοµµυρίου βιτεοταινιών…
∆είτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/TX5wF2aFydY

 

Λάθος σπίρτα!

 

Ο Γάλλος Richard Plaud θέλησε να κατασκευάσει το ψηλότερο µοντέλο του Πύργου του Άιφελ στον κόσµο χρησιµοποιώντας σπιρτόξυλα. Τα κατάφερε το 2023 στην 100ή επέτειο από τον θάνατο του Γκουστάβ Άιφελ, και χρειάστηκε οκτώ χρόνια για να ολοκληρώσει την κατασκευή του! Ο Plaud χρησιµοποίησε περισσότερα από 23 κιλά κόλλας, τα οποία συγκρατούσαν τα 706.900 σπίρτα που χρειάστηκαν για να φτάσει το µοντέλο του τα 7 µέτρα ύψος. Όταν ήρθε η ώρα να δουν το δηµιούργηµα του οι εκπρόσωποι των Γκίνες, του είπαν πως το αίτηµά του απορρίπτεται. Γιατί; ∆ιότι ο Plaud αγόρασε απευθείας από έναν κατασκευαστή τα σπίρτα που χρησιµοποίησε, τα οποία όµως δεν είχαν τα κόκκινα άκρα θείου. Σύµφωνα µε τους εκπροσώπους των Γκινες, που έκριναν το ρεκόρ, για τέτοιου είδους κατασκευές επιτρέπονται µόνο τα «εµπορικά διαθέσιµα» σπίρτα. Και επειδή τα σπίρτα συνήθως δεν πωλούνται χωρίς άκρες, ο 7 µέτρα ψηλός Πύργος του Αιφελ, παραλίγο να µην µπει στο διάσηµο βιβλίο. Οι εκπρόσωποι των Γκίνες ανακοίνωσαν στον Plaud ότι η προσπάθειά του απορρίφθηκε. Ευτυχώς, την επόµενη µέρα της απορριπτικής απόφασης οι εκπρόσωποι των Γκίνες άλλαξαν γνώµη και τελικά συνεχάρησαν τον χολοσκασµένο άντρα ότι ναι, πέτυχε νέο παγκόσµιο ρεκόρ.

∆είτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/T5e2IF3lkbo
Και διαβάστε περισσότερα εδώ: www.bbc.com/news/world-europe-68256029


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα