Κλαδέματα πέριξ του Μνημείου Ηρώων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας και περιμετρικά του Πολεμικού Μουσείου που κάηκε πέρυσι τον Ιούλιο. Εκτοτε, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα στην περιοχή, αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος.
Σχέδια και υποσχέσεις πολλές για το Πολεμικό Μουσείο όμως το μόνο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι τα… προληπτικά κλαδέματα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.