Ενας επαγγελματίας από την Καβάλα, πατέρας τριών παιδιών, είναι ο υπερτυχερός του πρώτου αριθμού του κρατικού λαχείου.
Στην Καβάλα “έπεσε” ο πρώτος αριθμός του κρατικού λαχείου. Συγκεκριμένα, το “χρυσό” λαχείο, που πουλήθηκε από νεαρό πλανόδιο λαχειοπώλη, ο οποίος, την Τετάρτη, δεν έκρυβε τη χαρά του κι έδειχνε σε όλους μέσα στην πόλη τη φωτοτυπία του τυχερού λαχνού, που κερδίζει περίπου 3.500.000 ευρώ, πήγε σε έναν επαγγελματία, πατέρα τριών παιδιών.
Ο υπερτυχερός δεν έχει εμφανιστεί ακόμη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αλλά σύμφωνα με τον νεαρό λαχειοπώλη είναι ένας οικογενειάρχης που οι δουλειές του δεν πήγαιναν καλά τον τελευταίο καιρό.
Η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου, απ’ όπου προμηθεύτηκε τον τυχερό λαχνό ο νεαρός και στη συνέχεια τον πούλησε, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί ο κάτοχος του πρώτου αριθμού του κρατικού λαχείου, αλλά μόνο δύο Καβαλιώτες που κατέχουν από ένα δελτίο των 500.000 ευρώ (έκαστο). Πρόκειται για άτομα μέσης ηλικίας, επίσης οικογενειάρχες.
Το πρακτορείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Καβάλας, αποδεικνύεται γούρικο, αφού από το ίδιο πουλήθηκε τον περασμένο Μάιο και ο πρώτος αριθμός του Λαϊκού Λαχείου, που κέρδισε 2,1 εκατομμύρια ευρώ, όπως και το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο του 2006.
ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ
Νέα μικροχειρουργική τεχνική για την καρδιά
«Μια καινούρια τεχνική μικροχειρουργικής στην καρδιά, μπορεί να αντικαταστήσει τα χειρουργεία ανοικτής καρδιάς», όπως δηλώνουν γιατροί του Ινστιτούτου Καρδιακών Παθήσεων του Μόντρεαλ, οι οποίοι έχουν ήδη εφαρμόσει την τεχνική αυτή σε 500 ασθενείς.
Τα εργαλεία της χειρουργικής αποτελούνται από μια κάμερα, η οποία εντοπίζει τις βλάβες των αρτηριών/ βαλβίδων ακόμη και από λεπτά νυστέρια που επεμβαίνουν για την θεραπευτική επέμβαση. Οι χειρουργοί λένε, ότι με την κάμερα βλέπουν μεγεθυμένα τα προβλήματα των αρτηριών/ βαλβίδων κι έτσι παρεμβαίνουν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.
Ο χειρούργος Μισέλ Πελερέν από το Ινστιτούτο Καρδιακών Παθήσεων του Μόντρεαλ περιγράφει την ελάχιστα παρεμβατική αυτή διαδικασία, που αυτός και η ομάδα του έχουν τελειοποιήσει, για διόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας καθώς και άλλες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.
Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι, ότι δεν γίνεται χειρουργείο ανοικτής καρδιάς, αλλά μια μικρή επέμβαση που κλείνει γρήγορα και σχετικά ανώδυνα για τον ασθενή.
Πρόκειται για επανάσταση στα χειρουργεία των βαλβίδων, λέει ο χειρουργός Ντενί Μπουσάρ που συνεργάζεται στις επεμβάσεις με τον Μισέλ Πελερέν. Το χειρουργείο κρατάει ελάχιστα, η ανάκαμψη του ασθενούς γίνεται γρήγορα. Ταυτόχρονα, η νέα τεχνική απευθύνεται ακόμη και σε μεγάλες ηλικίες, που δεν θα άντεχαν το χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς.
Οι δύο χειρουργοί είχαν παρακολουθήσει την τεχνική επιδιόρθωσης των καρδιακών βαλβίδων στο Βέλγιο, αλλά τελειοποίησαν την τεχνική της μικροχειρουργικής της καρδιάς στο Μόντρεαλ. Ελπίζουν να είναι σε θέση να πραγματοποιούν 150 – 250 επεμβάσεις του είδους κατ’ έτος.
Η νέα μικροχειρουργική του Ινστιτούτου Καρδιακών Παθήσεων του Μόντρεαλ πρέπει να περάσει από κλινικές μελέτες προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να ενσωματωθεί στις νέες χειρουργικές επεμβάσεις της καρδιάς.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ
“Δημιουργική ανακύκλωση” όσων περίσσεψαν από το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν
Το 56% των Ιταλών “ανακύκλωσε δημιουργικά”, με νέες συνταγές, ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti.
Πρόκειται για φαγητά, κρασιά και ποτά η αξία των οποίων αγγίζει τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, η ήδη διαδεδομένη συνήθεια των Ιταλών να χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν νέα φαγητά ό,τι περισσεύει από τα επίσημα και παραδοσιακά δείπνα, αυξήθηκε αισθητά λόγω κυρίως των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
Το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «αγόρασε τρόφιμα με πιο προσεκτικό τρόπο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια» ενώ το 68% αποφάσισε να υποδεχθεί το 2014 σε κάποιο σπίτι φίλων και συγγενών.
Συνολικά οι Ιταλοί για τα εδέσματα του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν υπολογίζεται πως ξόδεψαν 1,9 δισεκ. ευρώ, μειωμένα 5% σε σχέση με πέρυσι. Για την παραδοσιακή πρόποση, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από ογδόντα εκατομμύρια μπουκάλια γνωστής ακριβής ιταλικής σαμπάνιας.