Μια ξεχωριστή αποκριατική μουσική παράσταση με μελωδίες των Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Λοϊζου, Ξαρχάκου, Ζαμπέτα, Θεοδωράκη, Κουγιουμτζή, Καλδάρα, Μούτση και άλλων κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, υπόσχεται η Μικτή Χορωδία του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας της Χαλέπας, την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων και του Πνευματικού Κέντρου.
Ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκάτσης κάλεσε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει την εκδήλωση, διευκρινίζοντας πως η είσοδος είναι ελεύθερη. Παράλληλα, εξήρε το έργο του διευθυντή της χορωδίας Γιάννη Περάκη τονίζοντας πως «με πολύ ζήλο, μεράκι και καλή διάθεση, ενώνει πάρα πολλούς ανθρώπους και δημιουργώντας μια ωραία αίσθηση παρέας και ζεστασιάς ανάμεσα στα μέλη της χορωδίας».
«Θα παρουσιάσουμε έργα από το πλατύ ελληνικό ρεπερτόριο, έργα ορισμένων από τους σημαντικότερους συνθέτες και ποιητές μας. Και η παρουσίαση θα γίνει με έναν τρόπο που για πρώτη φορά επιχειρούμε, δηλαδή μέσα από συνεχή ροή του προγράμματος, με γέφυρες που γίνονται ανάμεσα στα τραγούδια ανάλογα με τον ρυθμό, την τονικότητα κ.λπ.», ανέφερε ο κ. Περάκης.
Είλικρινῶς λυπᾶμαι ποὺ δὲ ψάλλουν τοὺς κατανυκτικοὺς ὕμνους τοῦ Τριωδίου καὶ τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς.