To φετινά παρθενικά τρόπαια συνοδεύτηκαν από μεγάλα ρεκόρ
Μέχρι την φετινή χρονιά η καλύτερη παρουσία του Απόλλωνα στην ιστορία του ήταν το 2018-19 όταν υπό τις οδηγίες του Μάνου Βεργανελάκη τερμάτισε 2ος στην Α’ κατηγορία ενώ έπαιξε και για πρώτη φορά σε ένα τελικό Κυπέλλου χάνοντας στην εκπνοή το τρόπαιο με 1-0 από την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ ομάδα τότε Γ’ Εθνικής. Φέτος λοιπόν με μία σαρωτική παρουσία κατέκτησε το νταμπλ και αυτό αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση για την διοίκηση του Σταύρου Δρικάκη που τα τελευταία 6 χρόνια καθιέρωσε τον σύλλογο στις κορυφαίες των Χανίων. Παρότι έχει πολύ μεγάλη ιστορία που προσεγγίζει τον ένα αιώνα οι διακρίσεις του δεν ήταν ανάλογες και αυτή την “ανορθογραφία” ήρθε να διορθώσει από φέτος. Μοναδική παραφωνία η αδυναμία να ανέρθει μέσω των μπαράζ κάτι που σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε από ένα ακυρωθέν γκολ μέσα στο Τυμπάκι. Διότι ακόμα και την ισοπαλία να είχε αποσπάσει στη Μεσσαρά είμαστε σίγουροι ότι θα είχε διαφορετική εικόνα μέχρι το τέλος και πολύ πιθανόν να προλάβαινε την πρώτη τριάδα.
ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ
Θυμίζουμε ότι η ομάδα φαίνεται να ιδρύθηκε το 1927 όταν και ήρθαν παίκτες από την Ιωνία (αλλά και τον Τάλω) όμως μαρτυρίες θέλουν να υπάρχει και παλαιότερα και συγκεκριμένα από το 1923 έχοντας ρίζες από Μικρασιάτες πρόσφυγες όπως δηλώνει και το όνομα της. Για μία εξαετία προπολεμικά (μέχρι το 1932) είχε αρκετά έντονη παρουσία και μάλιστα το 1928 και το 1929 τερμάτισε 2ος στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με διοργανώτρια την ΑΠΕΧ πίσω από τον πρωταθλητή Τάλω και μπροστά από την Ιωνία.
Η ομάδα επαναδραστηριοποιείται μετά την Κατοχή και επίσημα αποκτάει υπόσταση το 1958 με αριθμό Μητρώου ΕΠΟ 984. Θα την διαλύσει το φθινόπωρο του 1967 ο γγΑ της χούντας Ασλανίδης και θα επανιδρυθεί μία δεκαετία μετά με νέο αριθμό Μητρώου ΕΠΟ 2620. Διαθέτει αρκετά αξιόλογα ταλέντα που θα την οδηγήσουν άμεσα στην Α’ κατηγορία
Η νέα χιλιετία θα ξεκινήσει όμως άσχημα καθώς θα υποβιβαστεί το 2000 καταλαμβάνοντας την τελευταία 20η θέση στην Α’. Το 2001-02 κατακτάει τον τίτλο στη Β’ και επιστρέφει αλλά τρία χρόνια μετά τερματίζει κάτω από τη διαχωριστική γραμμή και δύο σεζόν αργότερα θα γνωρίσει και νέο υποβιβασμό στη Γ’! Εκεί το 2007-08 θα τερματίσει 3ος και εκτός των θέσεων ανόδου. Ομως με πρωτοβουλία του αείμνηστου Λευτέρη Πετρά που κατέθεσε σχετική πρόταση (σε… συνεργασία με τον υπογράφοντα) στην Γ.Σ. της Ενωσης ο τότε πρόεδρος Γ. Βούρβαχης δέχεται να αυξήσει τις ομάδες της Α’ από 16 όχι σε 18 αλλά σε… 20 (!) κάτι που χαρίζει την άνοδο όχι μόνο στον Απόλλωνα αλλά και σε αρκετές ακόμα ομάδες. Το νερό πάντως μπήκε στο αυλάκι, διότι ο σύλλογος του Αγίου Ιωάννη από τότε δεν θα ξανακοιτάξει πίσω. Το 2014-15 κατακτώντας τον τίτλο επανέρχεται στην Α’ και σχεδόν κάθε χρόνο από τότε πρωταγωνιστεί μέχρι την φετινή δικαίωση. Αξίζει να προσθέσουμε ότι ελάχιστα πριν το πρώτο λοκ ντάουν τον Μάρτιο του 2020 ο Απόλλωνας με μία εντυπωσιακή πορεία έδειχνε το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ομως σε 3 κολλητές αγωνιστικές είχε απώλεια 8 βαθμών όταν τις προηγούμενες 20 είχε παραχωρήσει μόλις μία ισοπαλία! Κάτι που τον έφερε 3ο στην τριπλή ισοβαθμία και εκτός Γ’ Εθνικής σε μία σεζόν που έπεσε ξαφνικά η αυλαία λόγω του covid 19 που μπήκε στη ζωή μας. Επίσης πέρυσι ξεκίνησε “φουριόζος” με 4 νίκες τις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές (4-0 τον Ιδομενέα εκτός, 4-0 τον Ηρακλή Ν., 1-0 την ΑΕ Κυδωνίας εκτός και 4-0 τον Μινώταυρο εκτός) αλλά και πάλι η πανδημία στάλθηκε ανασταλτικός παράγοντας.
Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΡΕΚΟΡ
Φέτος όμως με το καλημέρα ο σύλλογος του Αγίου Ιωάννη έδειξε τα δόντια του και δεν επέτρεψε σε κανένα να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του. Το μόνο που έμενε ουσιαστικά να φανεί ήταν πόσα ρεκόρ θα κατέρριπτε στην πορεία αυτή με σπασμένα τα… φρένα.
Το γεγονός ότι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόνο νίκες στα 28 παιχνίδια που έδωσε αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ. Κάνουμε ήδη έρευνα για να δούμε αν υπήρξε άλλη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας που να πέτυχε κάτι ανάλογο και μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει. Χρειάζεται πάντως ακόμα λίγο “ψάξιμο”…
Αξίζει εδώ να κάνουμε ειδική αναφορά στον Νίκο Βακαλουνάκη. Που σε μία από τις λίγες του παρουσίες στην αρχική 11άδα 3 αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία στην Αγ. Μαρίνα (όταν απουσίαζε ο Δρακάκης που είχε συμπληρώσει κίτρινες) σκόραρε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων το νικητήριο γκολ και έτσι δεν άφησε να χαθεί η μεγάλη αυτή επίδοση.
Φυσικά ο σύλλογος του Αγ. Ιωάννη κατέκτησε τον τίτλο και αήττητος που είναι επίσης ρεκόρ αλλά όχι τόσο σπάνιο. Για να καταλάβετε μόνο την προηγούμενη δεκαετία αήττητοι κατέκτησαν τον τίτλο οι: ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (2018), Παλαιόχωρα (2017), Ιωνία 2000 (2013) και Κισσαμικός (2012).
Ενα άλλο ρεκόρ το ότι σκόραρε σε όλους τους αγώνες του. Φυσικά υπάρχουν ομάδες που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν και δεν χρειάζεται να ήταν απαραίτητα πρωταθλήτριες.
Επίσης έλαμψε το άστρο του Γιάννη Δρακάκη. Που ξεκίνησε πετυχαίνοντας 7 γκολ στην πρεμιέρα και ολοκλήρωσε με μία ασύλληπτη επίδοση 53 τερμάτων βελτιώνοντας την προηγούμενη με 50 που είχε πετύχει ο ίδιος πριν από τρία χρόνια με τη φανέλα του Πανακρωτηριακού. Μονάχα στην Β’ κατηγορία θυμόμαστε καλύτερη επίδοση την… ολυμπιακή χρονιά πριν από 18 χρόνια. Οταν ο σημερινός προπονητής της μικτής ΕΠΣΧ Γιώργος Μουριζάκης είχε πετύχει με τη φανέλα του Ιδομενέα 59 τέρματα, τρία περισσότερα από τον Γιάννη Μπακατσάκη του Αστέρα Χαλέπας.
Μεγάλο ρεκόρ σκοραρίσματος από τον Δρακάκη αποτελούν και τα 19 συνεχόμενα παιχνίδια που έβρισκε δίχτυα. Ενα σερί που σταμάτησε στις 9 Μαρτίου στην εξ αναβολής συνάντηση με τον Παγχανιακό/ΔΑΑΟΧ (4-0). Ηταν μάλιστα και το μοναδικό παιχνίδι που μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο φετινό πρωτάθλημα. Σίγουρα πάντως δεν θυμόμαστε ανάλογη επίδοση αν και εδώ χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα. Το 2018-19 με τον Πανακρωτηριακό ξανά ο Δρακάκης και είχε σκοράρει 11 αγωνιστικές συνεχόμενες και μία χρονιά μετά ο Παπαθανασίου με τον Αρη Σούδας ξανά σε 11 σε ένα σερί που διεκόπη απότομα λόγω του λοκ ντάουν τον Μάρτιο του 2020!
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Ζητήσαμε από ορισμένους από τους πρωταγωνιστές να μας δώσουν το στίγμα της φετινής ιστορικής χρονιάς. Ακολουθούν οι δηλώσεις από τον πρόεδρο, τον γεν. αρχηγό, το προπονητικό δίδυμο, τον αρχηγό της ομάδας αλλά και τον πρώτο σκόρερ. Μάλιστα χθες έγινε γνωστό από την ομάδα ότι συνεχίζει με το ίδιο προπονητικό τιμ των Συροκάκη – Παπαδογιάννη (συν τον Νίκο Βρουβάκη που ήταν ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης). Ιδού:
Δρικάκης Σταύρος (πρόεδρος)
Θεωρώ ότι η φετινή ήταν μία απόλυτα πετυχημένη χρονιά για τον Απόλλωνα αφού τα μπαράζ ήταν κάτι διαφορετικό καθώς έπαιζαν πρωταθλητές ενώ χάσαμε την άνοδο ουσιαστικά σε ένα παιχνίδι στο Τυμπάκι χωρίς να είμαστε χειρότεροι. Ηταν μία ιστορική χρονιά, για πρώτη φορά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και για πρώτη το κύπελλο. Τώρα τα κεφάλια μέσα και στόχος μας το back to back! Μάλιστα μας χαροποιεί που βλέπουμε ότι επιστρέφουν ιστορικές ομάδες στην Α’ όπως η Ιωνία και ο Κισσαμικός αφού αυτό θα κάνει πιο ανταγωνιστικό το επόμενο πρωτάθλημα. Διότι αν είχαμε περισσότερο ανταγωνισμό φέτος πιθανόν να είμαστε και πιο έτοιμοι για τα μπαράζ.
Κοπάσης Σταύρος (γεν. αρχηγός)
Η φετινή χρονιά για τον Απόλλωνα ήταν απόλυτα επιτυχημένη αφού κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Από τη θέση του γενικού αρχηγού θέλω να ευχαριστήσω θερμά το προπονητικό team, τους ποδοσφαιριστές και όλο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, για αυτή την επιτυχία. Εύχομαι για την επόμενη σεζόν να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα και να πανηγυρίισουμε την άνοδο του Απόλλωνα στη Γ Εθνική.
Συροκάκης Αντώνης (προπονητής)
Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου που πετύχαμε τους βασικούς μας στόχους και κάναμε χαρούμενο τον πρόεδρο και το συμβούλιο που χρόνια προσπαθούσαν να κατακτήσουν έναν τίτλο. Δυστυχώς στα μπαράζ μετά το παιχνίδι στο Τυμπάκι και την πρώτη ήττα της σαιζόν αποπροσανατολιστήκαμε και χάσαμε έναν εφικτό στόχο σε εκείνο τελικά το παιχνίδι. Επαναλαμβάνω αισθάνομαι δικαιωμένος για όσα πετύχαμε την φετινή χρονιά και πανέτοιμος για τις προκλήσεις της καινούριας σαιζόν!
Παπαδογιάννης Χρήστος (βοηθός προπονητή)
Από πέρυσι είχαμε μία πολύ δυνατή ομάδα που θα μπορούσε να κατακτήσει τους τίτλους αλλά πέσαμε στον covid. Φέτος με ακόμα 9 προσθήκες ήταν δεδομένο ότι θα είχαμε μία πολύ ισχυρή ομάδα που είχε ως στόχο το νταμπλ και να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Στην πορεία προέκυψε και το γεγονός ότι οι τίτλοι αυτοί ήρθαν μόνο με νίκες κάτι που πιστοποίησε την διάρκεια που είχαμε σε όλη τη σεζόν κάτι που δεν είχαν οι υπόλοιποι. Στα μπαράζ τώρα ειδικά στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι στο Τυμπάκι ακόμα και με την ισοπαλία θα μπορούσαμε να τερματίζαμε στην τριάδα -άλλωστε θεωρώ ότι μας ακυρώθηκε και κανονικό γκολ.
Ταταράκης Κώστας (αρχηγός)
Η ομάδα χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι ξεκάθαρα για το νταμπλ. Δημιούργησε ένα πολύ δυνατό σύνολο με ποιοτικούς παίκτες με εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες,με ένα προπονητικό τιμ πολύ δυνατό με τον προπονητή μας Αντώνη Συροκάκη να ξεκινάει δυναμικά την προπονητική του καριέρα. Δουλέψαμε καθημερινά παρά πολύ στο γήπεδο,το κλίμα ήταν εξαιρετικό, πραγματικά εγώ δεν το έχω ξανασυναντήσει ήταν μια υπέροχη χρονιά που όμως μας αφήνει πικρία μιας και δεν καταφέραμε την άνοδο.
Πάντως τα επιτεύγματα με τις 28 νίκες στα 28 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και τις 4 στα 4 στο κύπελλο πιστεύω δύσκολα θα ξαναγίνει από κάποια ομάδα
Δρακάκης Γιάννης (πρώτος σκόρερ)
Μια φοβερή προσπάθεια από όλους, διοίκηση δίπλα στους παίχτες και τους προπονητές,με συνέπεια και υπομονή για το αποτέλεσμα που μας δικαίωσε όλους γιατί καταφέραμε κάτι που έγινε πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο τον Χανίων, ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και κύπελλο με μόνο νίκες. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο για την Γ Εθνική αλλά αυτό δεν αναιρεί τα όσα σπουδαία πετύχαμε φέτος. όσον αφορά τα προσωπικά ρεκόρ σε γκολ και σερί σκοραρίσματος είναι για εμένα ένα κίνητρο κάθε χρόνο για να βελτιώνομαι, δεν φτάνει το να έχεις τον τίτλο του πολύ καλού γκολτζή, πρέπει κάθε χρόνο να το αποδεικνύεις στο γήπεδο ότι όντως είσαι. Αυτά που κατάφερα φέτος βέβαια θα ήταν πολύ δύσκολα να γίνουν αν δεν είχα και τους κατάλληλους συμπαίχτες, τους ευχαριστώ για την φλόγα που είδα στα μάτια τους θέλοντας τόσο πολύ να σπάσουμε μαζί τους προσωπικούς μου στόχους!
Η… ξέφρενη φετινή πορεία
70ο Πρωτάθλημα ΕΠΣ Χανίων
1η αγωνιστική (18/9/2021)Απ. – Θύελλα Καλ. 8-1 (18’, 20’, 27’, 46’, 52’, 60’, 78’ Δρακάκης, 40’ Μπάτζιο – 82’ Κορναλίου)
2η αγωνιστική (25/9)
Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ – Απ. 0-2 (30’ Καρβούνης, 35’ Δρακάκης)
3η αγωνιστική (2/10)
ΑΕ Κυδωνίας – Απ. 1-5 (60’ Καλογεράκης – 5’ Μπάτζιο, 16’, 21’ Δρακάκης, 66’, 80’ Καρβούνης)
4η αγωνιστική (9/10)
Απ. – Μινώταυρος 2-1 (28’ Δρακάκης, 34’ Ψαράκης Ακ. – 60’ Δάσκαλος)
5η αγωνιστική (16/10)
Ικαρος Μ. – Απ. 0-2 (37’, 65’ πέναλτι Δρακάκης)
6η αγωνιστική (23/10)
Απ. – Χάλης 6-0 (25’ Μπάτζιο, 30’, 47’, 65’ Δρακάκης, 57’ Ψαράκης Α., 79’ Γκούντελος)
7η αγωνιστική (30/10)
Ιδομενέας – Απ. 0-3 (26’ Ταταράκης, 58’, 78’ Δρακάκης)
8η αγωνιστική (6/11)
Απ. – Ηρακλής Ν. 3-0 (38’, 68’ Δρακάκης, 50’ Ψαράκης Ακ.)
9η αγωνιστική (13-14/11)
Ρεπό ο Απόλλωνας
10η αγωνιστική (20/11)
Απ. – Δόξα Παχ. 4-1 (6’ Μποντούρι, 33’ Καρβούνης, 58’ πέν., 81’ Δρακάκης – 31’ πεν. Μανταδάκης)
11η αγωνιστική (27/11)
Απ. – Σπάθα 2-0 (40’ Μπάτζιο, 71’ Δρακάκης)
12η αγωνιστική (5/12)
Παλαιόχωρα – Απ. 0-1 (60’ Δρακάκης)
13η αγωνιστική (11/12)
Απ. – Γρανίτης 3-0 (53’ Δρακάκης, 57’ Μποτωνάκης, 67’ Μπάτζιο)
14η αγωνιστική (15/1/2022*)
Πανακρωτηριακός – Απ. 2-6 (45’ Δουλάς, 75’ Παπαδεράκης – 20’, 27’, 43’ Δρακάκης, 32’, 47’ Μ. Ψαράκης, 53’ Νταγκουνάκης)
15η αγωνιστική (22/1)
Απ. – Θησέας 8-0 (3’, 64’ Ψαράκης Μ., 35’ Μποτωνάκης, 38’ Δρακάκης, 39’ Ψαράκης Ακ., 47’, 62’ Καρβούνης, 58’ Μαρκουλάκης)
16η αγωνιστική (30/1)
Θύελλα Κ. – Απ. 0-7 (28’ πέν., 73’ Δρακάκης, 32’, 68’, 75’ Καρβούνης, 62’ Ψαράκης Μ., 65’ Ακ. Ψαράκης)
17η αγωνιστική (9/3*)
Απ. – Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ 4-0 (12’, 15’ Ψαράκης Μ., 65’ Ψαράκης Ακ., 85’ Κοντορινάκης)
18η αγωνιστική (12/2)
Απ. – ΑΕ Κυδωνίας 4-0 (19’ πέναλτι, 51’, 55’ Δρακάκης, 40’ Μπάτζιο)
19η αγωνιστική (20/2)
Μινώταυρος – Απ. 0-5 (9’ Μαρκουλάκης, 29’ Ακ. Ψαράκης, 31’ Ψαράκης Μ., 33’ Μπάτζιο, 80’ Δρακάκης)
20η αγωνιστική (26/2)
Απ. – Ικαρος Μ. 9-1 (20’ Μποτωνάκης, 26’ αυτογκόλ Κατσιμπουρνάς, 34’ Ψαράκης Ακ., 42’ Μαρκουλάκης, 47’ Ψαράκης Μ., 58’ πέν., 86’, 90’ Δρακάκης, 80’ Λαμπάκης – 69’ Αρτσιδάκης)
21η αγωνιστική (6/3)
Χάλης – Απ. 0-7 (21’ Κοντορινάκης, 23’ πέναλτι Καλαϊτζάκης, 33’ Ρουσάκης, 35’, 90’ Δρακάκης, 41’ Βακαλουνάκης, 77’ Μαρκουλάκης Χρ.)
22η αγωνιστική (12/3)
Απ. – Ιδομενέας 4-0 (9’, 53’ Δρακάκης, 70’ Ψαράκης Ακ., 90’ Κοντορινάκης)
23η αγωνιστική (19/3)
Ηρακλής Ν. – Απ. 0-4 (36’ πέναλτι, 75’ φάουλ, 81′ Δρακάκης, 88′ Γκούντελος)
24η αγωνιστική (26-27/3)
Ρεπό ο Απόλλωνας
25η αγωνιστική (30/3)
Δόξα Παχ. – Απ. 0-6 (4’ Μάστορας, 16’ Ψαράκης Μ., 25’, 40’ Δρακάκης, 55’ Βακαλουνάκης, 83’ Καρβούνης)
26η αγωνιστική (3/4)
Σπάθα – Απ. 2-5 (6’ Πατελάκης, 83’ Τζαγκαράκης – 18’ Μαρκουλάκης Β., 21’ , 89’ πέν. Δρακάκης, 55’ Μπάτζιο , 80’ Βακαλουνάκης)
27η αγωνιστική (6/4)
Απ. – Παλαιόχωρα 3-0 (70’ Παπακαστρήσιος, 83’ Καρβούνης, 90+2’ Δρακάκης)
28η αγωνιστική (9/4)
Γρανίτης – Απ. 0-1 ( 90+3′ Βακαλουνάκης)
29η αγωνιστική (13/4)
Απ. – Πανακρωτηριακός 4-2 (63’, 90+4’ Ψαράκης Ακ., 72’ πέν. Δρακάκης, 81’ Μποτωνάκης – 5’ Παπαδεράκης, 84’ Κοπανάκης)
30η αγωνιστική (16/4)
Θησέας – Απ. 2-4 (49’ Μερόλλι, 85’ Γκιώκα – 1’ Μπάτζιο, 60’ Καρβούνης, 80’, 90+3’ Δρακάκης)
*Με αστερίσκο οι εξ αναβολής συναντήσεις.
51η διοργάνωση Κυπέλλου Χανίων
Α’ φάση (11-12/9):
Ο Απόλλωνας πέρασε χωρίς αγώνα
Β’ φάση (17/11):
Απ. – Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ 1-0 στην παράταση (95’ Δρακάκης)
Γ’ φάση (16/2)
Μινώταυρος – Απ. 0-2 στην παράταση (102’ Μαρκουλάκης Β.,
110’ Ταταράκης)
Ημιτελικός (16/3)
Απ. – Σπάθα 5-0 (31’ Μποτωνάκης, 44’ Ταταράκης, 55’ Ψαράκης Ακ., 72’ Δρακάκης, 87’ Μπάτζιο)
Τελικός (7/5)
Απόλλων – Ηφαιστος 4-0 (69’ Μπάτζιο, 73’, 80’ Ψαράκης Μ., 77’ Δρακάκης)
*Ουσιαστικά ήταν ο 50ος τελικός καθότι πέρυσι έπεσε απότομα η αυλαία λόγω πανδημίας.
Μπαράζ πρωταθλητών
1η αγωνιστική (8/5)
Ρεπό ο Απόλλωνας
2η αγωνιστική (11/5)
Απ. – Ελλάς Ποντίων 1-1 (82’ Ψαράκης Α. – 41’ Μαούνης)
3η αγωνιστική (15/5)
Απ. – Βύζας Μεγάρων 2-0 (60’ Παληγεώργος, 82’ Καρβούνης)
4η αγωνιστική (22/5)
Τυμπάκι – Απ. 2-1 (34’ Μεταξάκης, 77’ Φραγκιαδουλάκης – 40’ Καρβούνης)
5η αγωνιστική (25/5)
Αγ. Παρασκευή – Απ. 6-0 (22’ Κραψίτης, 26’, 57’ Πατερίτσας, 71’, 90’ Φάρκωνας, 87’ Μπόλης). Καθοριστική η αποβολή του Μ. Ψαράκη μόλις στο 12’ από τον διαιτητή Μαυραντωνάκη (Χίου) σε μία από τις χειρότερες διαιτησίες που έχει συναντήσει η ομάδα.
6η αγωνιστική (29/5)
Απ. – Νίκη Σητείας 1-0 (8’ Δρακάκης)
7η αγωνιστική (5/6)
Αστέρας Περάματος – Απ. 4-1 (42’, 50’ πεν. Σπανουδάκης Α., 66’ Αντιασβίλι, 87’ Μυρθιανός – 39’ Μαρκουλάκης Β.)
Οι νταμπλούχοι
Παίκτης Γεν. Θέση Συμ.(11άδα)-Μπαράζ
Δρακάκης Γιάννης 2-1-91 Ε 27(26)-5(5)
Μαρκουλάκης Ευάγγελος 25-5-98 Μ 25(22)-6(5)
Ταταράκης Κώστας 13-9-94 Α 24(21)-6(6)
Γκούντελος Βαγγέλης 26-3-94 Α 23 (9)-1(0)
Παληγεώργος Χρήστος 6-6-88 Α 22(21)-5(5)
Μποτωνάκης Γιάννης 17-7-91 Μ 22(20)-6(6)
Ψαράκης Ακης 9-12-99 Ε 22(20)-6(6)
Καλαϊτζάκης Δημήτρης 14-2-88 Μ 21(6)-1(0)
Μπάτζιο Ορέστης 17-10-90 ΜΕ 20(19)-4(3)
Γαλανίδης Κώστας 7-2-95 Α 20(16)-5(5)
Παπακαστρήσιος Δημήτρης 20-7-90 Α 20(15)-6(5)
Βακαλουνάκης Νίκος 28-12-84 Ε 20(3)-1(0)
Καρβούνης Σπύρος 21-7-99 Ε 19(19)-6(5)
Νταγκουνάκης Ευάγγελος 23-5-93 Α 17(16)-2(2)
Τσόλης Γιάννης 9-3-98 Μ 17(6)-4(1)
Κουκλάκης Ευάγγελος 23-3-93 Τ 15(15)-5(5)
Ψαράκης Μανόλης 20-1-94 Ε 14(8)-4(3)
Κοντορινάκης Αλέξης 25-6-97 Μ 11(6)-4(1)
Ρουσάκης Ευγένιος 10-4-98 ΜΑ 10(7)-6(1)
Σαρτζετάκης Μανούσος 26-6-96 Τ 9(8)-1(1)
Μάστορας Αλέξανδρος 13-8-95 Μ 9(7)-1(1)
Λαμπάκης Παναγιώτης 1-9-99 Α 9(5)-1(0)
Μαρκουλάκης Χρήστος 7-6-99 Α 7(4)-0
Μαλαμάς Νίκος- 19-6-02 Μ 7(1)-0
Παγιαλάκης Μιχάλης 13-8-87 Τ 5(4)-0
Παπαδάκης Μανώλης- 18-5-94 Μ 3(1)-0
Μποντούρι Ντίλιαν- 2-6-95 Ε 3(1)-0
Μαυρομμάτης Πέτρος 26-2-89 Α 2(1)-0
Νάσε Βασίλης 17-8-05 Α 2(0)-0
Σημ.: με – οι 3 παίκτες που αποχώρησαν τον Ιανουάριο.
Οι σκόρερ
Πρωτάθλημα
53 γκολ: Δρακάκης
12: Καρβούνης
11: Ψαράκης Ακης
10: Ψαράκης Μάνος
8: Μπάτζιο
4: Μποτωνάκης, Βακαλουνάκης, Μαρκουλάκης Β.
3: Κοντορινάκης
2: Γκούντελος
1: Ταταράκης, Μποντούρι, Ρουσάκης, Καλαϊτζάκης, Μάστορας, Μαρκουλάκης Χρ., Λαμπάκης, Νταγκουνάκης
Ενα ακόμα τέρμα προήλθε από αυτογκόλ του Κατσιμπουρνά (Ικαρος Μ.) την 20η αγωνιστική