Με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το μεσημέρι (15:30) η συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αντικείμενο τον απολογισμό του έως τώρα έργου και τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος στην προεδρία της Βουλής, καθώς είναι πολύ πιθανόν να στείλει νέα μηνύματα προς όσους θεωρεί ότι την στοχοποιούν και να δώσει απαντήσεις στα σχόλια που έχει δεχθεί.
Όπως γράφει το ιn.gr , πριν από λίγες ημέρες η κ. Κωνσταντοπούλου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία του ζητούσε να παρέμβει προσωπικά για τις επιθέσεις που δέχεται.
Έστρεψε, μάλιστα, τα πυρά της εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, κάνοντας λόγο για «σειρά προσβλητικών δηλώσεων» σε βάρος της και «ανοίκειες και προσβλητικές τοποθετήσεις εναντίον της».
Μάλιστα, για τον κ. Πανούση, αναφέρει πως «η επιθετική επιμονή του γεννά πολλές απορίες».
Στην κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε απάντηση ο ο κ. Μάρδας δηλώνοντας: «Δεν θεωρώ ότι κάνω bullying στην κ. Κωνσταντοπούλου. Η ίδια μπορεί να το θεωρεί. Όταν βγαίνω εγώ στη Βουλή και εκφράζω μια άποψη της κυβέρνησης πάνω σε θέματα χρέους και είναι απόψεις που εκφράζουν τη Βουλή και μέρος αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάτι, αν δεν μας εξυπηρετεί, μπορεί να μη χρησιμοποιηθεί. Αυτό καταλαβαίνετε ότι δεν είναι bullying, αλλά μια άποψη τελείως ρεαλιστική» εξήγησε.
Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε το βράδυ της Τρίτης νέα κόντρα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά σχετικά με το θέμα του ΕΣΡ στη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, η κ. Κωνσταντοπούλου αντιτάχθηκε στον Ν. Παππά, ο οποίος εισηγήθηκε αλλαγή της σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και διορισμό νέου, καθώς κάποια από τα μέλη του κατέχουν θέση από το 2002. Σημειωτέον ότι χρέη προέδρου του ΕΣΡ ασκεί σήμερα η μητέρα της προέδρου της Βουλής, Λίνα Αλεξίου.
Η κ. Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε και επέμεινε πως θα πρέπει απλώς να αντικατασταθούν τα παραιτηθέντα μέλη, έως ότου λήξει η θητεία του Συμβουλίου. Κατ’ ουσίαν η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε με αυτόν τον τρόπο βέτο έναντι της πρόθεσης της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται μάλλον εγκλωβισμένη, καθώς για την λήψη απόφασης σε ό,τι αφορά την σύνθεση του ΕΣΡ απαιτείται πλειοψηφία 4/5 στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.