Σε βράβευση καθηγητών και ερευνητών για το έργο τους θα προχωρήσει το Πολυτεχνείο Κρήτης στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Διπλωμάτων την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, θα απονεμηθούν τα παρακάτω βραβεία:
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ
•Βραβείο Αριστείας 2016: Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης θα απονείμει το Βραβείο Αριστείας 2016 στον Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης κ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου στον τομέα της πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Το Βραβείο Αριστείας απονέμεται για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι Editor in Chief επτά Διεθνών Επιστημονικών Περιοδικών στους τομείς Χρηματοοικονομικής Μηχανικής, Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων και Επιχειρησιακής Έρευνας. Είναι Μέλος δύο Ακαδημιών της Ισπανίας και Διακεκριμένος Καθηγητής ΄Έρευνας της Audencia Business School.
Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας, του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων: (1) Το 2012 τιμήθηκε από την Ecole Superieure de Paris (Londres) για τη μακροχρόνια συνεισφορά του στον τομέα Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Λήψης Αποφάσεων. (2) Το 2013 του απενεμήθη το υψηλού κύρους βραβείο Edgeworth-Pareto από την Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων. (3)Τα έτη 2015 και 2016 έλαβε τιμητικές διακρίσεις από το Audencia Business School και το ΜΑΙΧ. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 90 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 450 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
•Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας 2016: Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας 2016 στον Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων κ. Μιχαήλ Γαλετάκη σε αναγνώριση του διδακτικού του έργου σε προπτυχιακό επίπεδο. Το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας απονέμεται για τρίτη συνεχή χρονιά.
Ο Μιχαήλ Γαλετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έλαβε το δίπλωμα του από το Τμήμα Μεταλλειολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών το 1983, και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο την εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων, στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, την οποία ολοκλήρωσε το 1996. Το 2001 εξελέγη Λέκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ το 2005 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής και το 2012 Αναπληρωτής Καθηγητής στο ίδιο τμήμα. Είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου-Υγιεινή και Ασφάλεια στη Μεταλλευτική και έχει διδάξει τόσο σε προπτυχιακά όσο και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, καθώς και ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός συντονιστής ή ερευνητής και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια. Είναι επίσης μέλος συντακτικών επιτροπής και κριτής επιστημονικών περιοδικών και έχει συμμετάσχει στη επιστημονική ή οργανωτική επιτροπή διαφόρων συνεδρίων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών καθώς και διαφόρων Ευρωπαϊκών επιστημονικών οργανισμών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο ορυκτών πρώτων υλών και προϊόντων τους (με έμφαση σε γαιάνθρακες και σε αδρανή και δομικά υλικά), την εφαρμογή τεχνικών προσομοίωσης, στοχαστικών μεθόδων ανάλυσης, νευρωνικών δικτύων, ασαφούς ελέγχου και έμπειρων συστημάτων σε τομείς έρευνας, εκμετάλλευσης και ποιοτικού ελέγχου ορυκτών πόρων, την σχεδίαση και λειτουργική ανάλυση συστημάτων εκμετάλλευσης ορυκτών υλών, την υγιεινή και ασφάλεια σε μεταλλευτικά και τεχνικά έργα.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
•Βραβείο Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου μέλους Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. 2016: Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης θα απονείμει το Βραβείο Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου μέλους Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. 2016 στην κ. Αριάδνη Παντίδου μέλος Ε.Τ.Ε.Π. της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος σε αναγνώριση του εργαστηριακού διδακτικού της έργου. Το Βραβείο Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου μέλους Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. απονέμεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Η Αριάδνη Παντίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Απέκτησε πτυχίο Χημικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1997 εργάζεται στο Εργαστήριο Βιοχημικής Μηχανικής & Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας (ΒΕΕΒ) της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, αρχικά με συμβάσεις ΠΔ407, και από το 2003 ως Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ). Από το 1998 εως το 2008 δίδασκε τις εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας και μέχρι σήμερα διδάσκει τις εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος Τεχνική Χημικών και Βιοχημικών Διεργασιών. Υποστηρίζει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του εργαστηρίου στις διπλωματικές τους εργασίες. Προσφέρει τεχνική και εργαστηριακή υποστήριξη σε όλα τα ερευνητικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο εργαστήριο ΒΕΕΒ. Έχει βοηθήσει στην διοργάνωση και συμμετείχε στα Συνέδρια European Bioremediation Conferences που πραγματοποιούνται στα Χανιά.