Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, 2025

Απόσταξη περγαμόντου και κοκτέιλ με τοπικά προϊόντα σε εκδήλωση στο Boheme

Προϊόντα της ελληνικής γης για την παρασκευή λικέρ και ως βασικό συμπλήρωμα σε cocktail είναι η πρόταση του Παναγιώτη Χάχαλη, την οποία και παρουσίασε σε Χανιώτες bartender στο χώρο του Βoheme στην παλιά πόλη.
Έχοντας μια οικογενειακή εμπειρία δεκαετιών στην ποτοποιία ο νέος χημικός μηχανικός έκανε μια επίδειξη απόσταξης περγαμόντου ζωντανά πάνω στη μπάρα του Boheme εξηγώντας παράλληλα τη διαδικασία στους πολλούς ενδιαφερόμενους.
Στη συνέχεια ο Μιχάλης Μποτωνάκης, εκ των κορυφαίων bartender, έφτιαξε coctail με πρώτες ύλες τοπικά κυρίως προϊόντα.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο Παναγιώτης Χάχαλης αναφέρθηκε στη σειρά «Κάστρο “Κύβοι”» που παράγεται από 100% φυσικά εκχυλίσματα της πατρινής ποτοποιίας «Τεντούρα Κάστρο – Χάχαλης».
«Συνδυάζουμε το μοντέρνο κομμάτι του bar με τα προϊόντα μας. Το μπαρ στην Ελλάδα είναι πλέον πιο ενημερωμένο και το Boheme προσπαθεί να παρουσιάζει cocktail με ισχυρό ελληνικό στοιχείο. Όπως οι ξένοι έρχονται και δοκιμάζουν την ελληνική κουζίνα έτσι κάτι ανάλογο προσπαθούμε να κάνουμε στα cocktail» ανέφερε ο Παναγιώτης.
Λικέρ από φασκόμηλο, θυμάρι, πορτοκάλι, πιπερόριζα, δυόσμο «δένονται» αρμονικά με διάφορα αλκοόλ φτιάχνοντας εξαιρετικά προϊόντα. « Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι πλέον οι bartender ενημερώνονται πολύ. Ψάχνουν βιβλία και διαδίκτυο και αναζητούν πράγματα για να βελτιώσουν τα coctail τους. Σε αυτή τη βάση κάναμε την απόσταξη περγαμόντο μπροστά στα μάτια τους για να τους δείξουμε όλη τη διαδικασία» είπε ο Παναγιώτης, που σε συνεργασία με τους Μάριο Ηλιόπουλο και Αργύρη Οικονομάκο έχουν φτιάξει το ελληνικό «βερμούτ» χωρίς ζάχαρη αλλά με ημίγλυκο κρασί (Μοσχάτο Πατρών)!
« Ο Παναγιώτης αναζητεί διαφορετικά πράγματα και φτιάχνει φτιάχνει εξαιρετικά προϊόντα με φυσικές πρώτες ύλες ,χωρίς τεχνικά αρώματα και χρώματα κάτι που εναρμονίζεται με τη δική μας λογική ως Βοheme. Για αυτό και προωθούμε τέτοιες προσπάθειες, θέλουμε ποιοτικά και θέλουμε ελληνικά προϊόντα και για το bar μας» είπε ο Μιχάλης Μποτωνάκης που χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα προϊόντα για τα cocktail του.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν aperitivo cocktails του καταστήματος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα