Αλλά και χωρίς ουσιαστικές ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ Θ. ΜΑΖΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 29.9.2018
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΩΝ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ
Αλλά με καταιγίδες καταστροφικές σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Δυτική, με αγωνιώδεις προσπάθειες όλων των ειδικών φορέων να τις αντιμετωπίσουν, το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ιδιαίτερα όμως η τελευταία εβδομάδα των εκλογών στα Σκόπια του Μακεδονισμού.
Αυτό το κρίσιμο Σαββατοκύριακο τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά για να φτάσουν ορισμένοι να μιλήσουν για ΝΟΘΕΙΑ στα αποτελέσματα.
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
Το ίδιο όμως Σαββατοκύριακο καράβια του Ερντογάν απείλησαν στην Ελληνο-Κυπριακή ΑΟΖ παρέμβαση πετρελαϊκών ερευνών.
Με τρίτη ένταση την Ορθόδοξη κρίση με κάθοδο του οικουμενικού πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη.
Όλες αυτές οι συνιστώσες έχουν βαθύτερες γεωστρατηγικές αναλύσεις, όπως τις αναλύει ο ειδικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΑΖΗΣ, σε σημαντικό άρθρο του στα Νέα του Σαββάτου στον τομέα ΠΟΛΙΤΙΚΗ, με υπέρτιτλο «Γιατί πιέζουν οι Ξένοι;».
ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Και τίτλο «ανάλυση ΜΑΖΗ». Το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και ο ΑΞΩΝ ΑΞΙΟΥ-ΒΑΡΔΑΡΗ-ΜΟΡΑΒΑ-ΔΟΥΝΑΒΗ. Για να πει, μεταξύ άλλων σημαντικών Γεωστρατηγικών απόψεων ότι: «Το Βερολίνο, επιθυμεί πάση θυσία την επέκταση της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας του, στη Ζώνη Σερβίας (μελλοντικού μέλους της Ε.Ε. και Ελληνικής Μακεδονίας) εκβιαζομένης από τον υποκινούμενο σκοπιανό «Μακεδονισμό».
Ο Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης αναφέρεται σε παλαιότερα κείμενα του Φεβρουαρίου του 2018 που είχε αναφέρει, μια σειρά γεωπολιτικών δεικτών στους πυλώνες της άμυνας/ασφάλειας της οικονομικής ισχύος.
ΤΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Στο ad hoc Σύμπλοκο το εμπεριέχον τα υποσυστήματα, υποσυστήματα των Κεντρικών Βαλκανίων Ι: Σκόπια, Κόσσοβο και Μετόχια, ΙΙ: Το Δίπολο του Αιγαίου και ΙΙΙ Τρίτο: στο δίπολο Δωδεκάνησα, Δωδεκάνησα-Κύπρος, με κρίσιμο Γεωπολιτικό παράγοντα το Κουρδικό ζήτημα που είναι μείζονος σημασίας θέματα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία, τελματώθηκε στην Δυτική, Βορειοδυτική Συρία (Αφρίν) και εξακτηνώνει τις προσπάθειες προβολής ισχύος εκβιάζοντας ΝΑΤΟ και Ουάσιγκτον, με κίνδυνο θερμές εκρήξεις στη Νοτιοανατολική πτέρυγα.
ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΟΙ
Όμως, στους ανταγωνιζόμενους Διεθνείς πόλους ισχύος, αφ’ενός της Ουάσιγκτον και αφ’ ετέρου της Μόσχας, υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός.
Ιδιαίτερα στο υποσύστημα των Κεντρικών Βαλκανίων, είναι σαφής ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Βερολίνου, αλλά και Παρισίων-Βερολίνου, ώστε να ανατρέξουν το γερμανικό «μονοπώλιο» με τη Γερμανία να σκοπεύει τον ΣΚΟΠΙΑΝΟ «ανατολικό Μακεδονισμό» και τον εκπορευόμενο Μακεδονισμό.
Για να εξυπηρετήσει διακριτικά τον άξονα Βερολίνου-Μόσχας, Βερολίνου- Άγκυρας.
Για την εξυπηρέτηση της χερσαίας ενεργειακής ευρω-γερμανικής και ρωσοσοσιαλιστικής Ευρώπης.
Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ
Με τη Γερμανία να επιθυμεί να αποβλέπει διακαώς τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου από αγγλοσαξωνικούς περιορισμούς και ελέγχους (ελεγχόμενου ενεργειακού) άξονος, Αξιού-Βαρδάρη-Μοράβα-Δούναβη για να ενωθεί με το Αιγαίο για να πραγματοποιηθεί η διαρκής Γερμανική Ενεργειακή υπερ-εξουσιαστικότητα
Η σημαντική Γεωστρατηγική ανάλυση του καθηγητή Ιωάννη Μάζη αναπτύσσει τους πολλούς Σλαβομακεδονικούς κινδύνους σε όλα τα επίπεδα.
ΕΡΗΜΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ
Τα επίπεδα αναδείχνοντας και τη σημερινή Γερμανικο-Αμερικανική αντιπαλότητα και σύγκρουση.
Εμείς, και όλοι οι Έλληνες πολίτες ανάμεσα σε τόσες συνομωσίες σε τόσες εχθρότητες, σε τόσες αβεβαιότητες, σε τόσες αντιπαλότητες που θα σταθούμε και ποιους θα εμπιστευτούμε.
Είναι τόσοι πολλοί που μας έχουν εξαγοράσει και μας έχουν ρίξει σε βαθύ αδιέξοδο, ακόμα και σε δυό αντιμαχόμενες πλευρές.
Ατενίζοντες τη δική μας «ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ» του μεγάλου ποιητή Έλιοτ, με αφορμή τη σπουδαία Γεωστρατηγική Μελέτη του καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη που δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ» του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018.