Εχει παρέλθει 1,5 χρόνος από τη μεγάλη ασφαλτόστρωση της οδού Κυδωνίας και για όποιον περνάει τον δρόμο αυτές τις ημέρες, η εντύπωση είναι πως…δεν ασφαλτοστρώθηκε ποτέ! Δεκάδες τομές κάθετες, οριζόντιες, για τοποθέτηση καλωδίων, για βλάβες στο δίκτυο της αποχέτευσης κ.λπ. έχουν μετατρέψει τον δρόμο σε “σουρωτήρι” πραγματικό!
Χαρακτηριστική η χθεσινή φωτογραφία μπροστά στο ξενοδοχείο “Σαμαριά”. Οι διάφοροι εργολάβοι είναι υποχρεωμένοι μετά το πέρας των εργασιών να παραδίδουν το δρόμο στην ίδια κατάσταση με πριν και ο Δήμος φυσικά να ελέγχει την ποιότητα της εργασίας του και ανάλογα να τους ζητάει να αποκαθιστούν κάθε τομή και κάθε σκάψιμο. Ειδικά σε ό,τι αφορά την οδό Κυδωνίας είναι ηλίου φαεινότερο ότι τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει!
και παρόλα αυτά οι περισσότεροι εκ των εργολάβων εγιναν ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων στο Νομό, κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνηα και γενικότερα διάγουν βιο πολυτελή. Μηπως πρεπει να εστιάσουμε λίγο στη σχέση Υπηρεσιών και Εργολάβων για να δουμε αν υπάρχουν αμοιβαίες εξυπηρετήσεις εις βάρος του Δημοσίου (δηλαδή όλων ημών των φορολογούμενων)?
Με εκτίμηση,
Μάρκος Δασκαλάκης
Πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς, που είναι οι εργολάβοι, υπάρχει ο ηθικός αυτουργός. Πρόκειται για τις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη να σχεδιάζουν και να αναθέτουν την κατασκευή έργων. Αυτές οι υπηρεσίες, με το να μην ελέγχουν την ποιότητα κατασκευής, έχουν καταστρέψει τους δρόμους και μέσα και έξω από την πόλη. Αναρωτιέμαι γιατί ποτέ δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας ο οποίος θα αναζητούσε τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν. Για να προστατέψει το νόμο και το δημόσιο συμφέρον – δηλαδή όλους μας.