«Υπάρχει ένας νόμος που ορίζει ότι το λάδι πρέπει να προσφέρεται στις ταβέρνες σε σφραγισμένα μπουκάλια, στην Κρήτη υπάρχουν 2.400 κωδικοί τυποποίησης και την ίδια ώρα οι 7 στις 8 ταβέρνες έχουν το λάδι όπως παλιά. Ποιος ευθύνεται; Το κράτος, η Περιφέρεια, οι άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Δεν ξέρω αλλά πρέπει να μας προβληματίσει όλους» ανάφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του στην ημερίδα των ελαιουργών ο πρόεδρος της “Αγροδιατροφικής Σύμπραξης” Τ. Κουρουπάκης.
Αυτά που ανάφερε δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα αφού λίγα είναι τα εστιατόρια που προσφέρουν λάδι σε σφραγισμένο μπουκάλι και πολλά περισσότερα αυτά που ακολουθούν τις παλιές μεθόδους… Ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν και τι κάνουν ακριβώς για αυτήν την υπόθεση;
Απαντηση στην τελευταια προταση…….ακριβως οτι και για τον περιφημο αντικαπνιστικο νομο ,για τα ζωα συντροφιας κλ ΤΙΠΟΤΑ για να μην πω κατι αλλο.Τι να περιμενει κανεις απο ενα κρατος που βρισκεται σε αποσυνθεση εδω και πολυ καιρο.
Υπάρχουν νόμοι που είναι αντίθετοι στην κοινή λογική και που η εφαρμογή τους μόνο βλάπτει τους πάντες χωρίς να προσφέρει τίποτα. Σε τι αλήθεια ωφελεί να έρχεται ένα σφραγισμένο μπουκάλι λάδι στο τραπέζι και όχι ένα ανοιχτό; Και το ψωμί “ανοιχτό” έρχεται, και το ποτήρι με το ακριβό κρασί ανοιχτό έρχεται. Όλο το φαγητό ανοιχτό έρχεται, και έτσι κανείς δεν ξέρει από που προέρχεται και τι θα γίνει με αυτό όταν θα γυρίσει στην κουζίνα. Με την λογική του τυποποιημένου λαδιού θα έπρεπε να έρχονται όλα τα φαγητά και όλα τα ποτά του εστιατορίου τυποποιημένα κατευθείαν από εργοστάσια μαγειρικής. Ο νόμος για το λάδι είναι λοιπόν τρελός και οι νόμοι που είναι τρελοί είναι τόσο αντίθετοι στην πραγματικότητα που αυτή τους παραμερίζει. Μην τα βάζουμε λοιπόν με τους εστιάτορες, αλλά με αυτούς που επινοούνται τρέλες.