Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Brunch η νέα γαστρονομική μόδα

Μια νέα γαστρονομική εξέλιξη έχει κάνει την εμφάνισης της τα τελευταία χρόνια στη Ελλάδα ,βεβαία δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα Χάνια .
Μια συνήθεια  που μας έρχεται από το 1895 από τον βρετανό συγγραφέα Guy Beringer στο δοκίμιο του  “Brunch ..μια  δικαιολογία”  αναφέρθηκε στο  Brunch ως μια ευχάριστη κοινωνική συνήθειας που βοηθά να ξεχάσει κανείς της έγνοιες της εβδομάδος που έρχεται .Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά ,καθώς το επίκεντρο δεν είναι το φαγητό αλλά η παρέα.
Στο εξωτερικό τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν της Κυριακές ένα πλούσιο μπουφέ που περιλαμβάνει  διάφορα θαλασσινά και όστρακα  ,παρασκευές με κρέας  ,παρασκευές με  λαχανικά , τάρτες αλμυρές η γλυκές ,διάφορα γλυκά φρέσκους χυμούς ,φρούτα σαμπάνιες ,αφρώδεις οίνους ,κρασί , μπύρες ,αναψυκτικά  και συνήθως κάποιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ,βεβαίως δεν λείπουν και κάποια εστιατόρια που συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις , με μεγάλη επιτυχία  ,αλλά οπωσδήποτε  περιλαμβάνουν  παρασκευές από τη τοπική κουζίνα  της περιοχής , που βρίσκεται το ξενοδοχείο η το εστιατόριο.
Στην Ελλάδα   κυριαρχεί  η  τάση να διαθέτουν διάφορα γλυκά και τάρτες αλμυρές η γλυκές , μαρμελάδες και  αυγά σε διάφορες παρασκευές με διαφορετικές  σάλτσες .,παν κέικ με διάφορες σάλτσες,  φρούτα  χυμούς, γενικότερα ακολουθείται ο κατάλογος του εστιατόριου  η του ξενοδοχείου .
Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για τα  ξενοδοχεία και εστιατόρια να προβάλουν τη τοπική κουζίνα  σε Brunch της Κυριακές με κάποιο ίσως καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Οι επισκέπτες Έλληνες η ξένοι είναι εξοικειωμένη με αυτή τη μόδα ,αλώστε η επιτυχία θα είναι σίγουρη καθώς, η στάκα με τα αυγά ,το σύγκλινο με τα αυγά  ,η ομελέτα με  ντομάτα ,η σφακιανη πίτα ,το απάκι, η μπουγάτσα , τα καλιτσούνια , η μαραθόπιτες ,η τηγανίτες με χαρουπομελο η πετιμέζι,το ντόπιο γιαούρτι με τη τσίπα ,το θυμαρίσιο μέλι , και γενικότερα η τοπική  κουζίνα της ενδοχώρας , είναι γνωστή στους Έλληνες, η έχουν ακούσει ,  ίσως   να μην έχουν δοκιμάσει, όσο για τους ξένους είναι θετικό να προβάλουμε το γαστρονομικό πλούτο της περιοχής  και ιδιαίτερα  τη κουζίνα της ενδοχώρας.
Θα  είναι τεράστια επιτυχία αν κατέβει στο λιμάνι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα