Συνελήφθησαν σήμερα (19.09.2024), το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ «στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων και του επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοκατοχής, σήμερα το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που περιελάμβανε έρευνες σε οικίες των ημεδαπών σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πολεμικό τυφέκιο «KALASHNIKOV» με γεμιστήρα,
• 2 πιστόλια με τους γεμιστήρες τους,
• 58 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων»
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.