Χαμόγελα σε δύο παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ χάρισε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) καθώς προσέφερε σύγχρονα αμαξίδια που διευκολύνουν τις ανάγκες των μετακινήσεών τους.
Η παράδοση έγινε χθες στο παράρτημα Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, του αντιδημάρχου Καθαριότητας και αντιπροέδρου της ΔΕΔΙΣΑ, Μιχάλη Τσουπάκη και του γενικού διευθυντή της ΔΕΔΙΣΑ, Κώστα Πατεράκη.
Οπως δήλωσε η υπεύθυνη του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ, Ερμιόνη Τομαζινάκη, «δύο από τα παιδιά μας παρέλαβαν τα καρότσια που είχαμε αιτηθεί στη ΔΕΔΙΣΑ. Ενα πληκτροηλεκτρικό ορθοστάτη καρότσι και ένα σύγχρονο καρότσι για μια έφηβη ωφελουμενη μας».
«Τέτοιες ανάγκες γεννιούνται καθημερινά. Ευτυχώς έχουμε τη ΔΕΔΙΣΑ κοντά μας που καταλαβαίνει τις ανάγκες και φροντίζει να μας καλύπτει», συμπλήρωσε.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε ότι προσφέρθηκαν «στο Μανώλη και στην Κρυσταλλία δύο αμαξίδια τα οποία έχουν ανάγκη για την καθημερινή τους μετακίνηση. Αυτά τα αμαξίδια αποκτήθηκαν από τους δημότες των Χανίων μέσω των προγραμμάτων ανακύκλωσης και μέσα από τα χρήματα τα οποία εξασφαλίζουμε από την ανακύκλωση και τους πόρους της ΔΕΔΙΣΑ. Αυτό γίνεται όχι στο πλαίσιο της λεγόμενης Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης. Γίνεται καθαρά για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε πίσω στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους μικρούς μας συμπολίτες μία ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλη αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουν μαζί με τις οικογένειές τους, το παράδειγμα το οποίο μας δίνουν. Και ευχόμαστε αυτά τα αμαξίδια να τους επιτρέψουν να μπορέσουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να έχουν μία καθημερινότητα καλύτερη, όπως την αξίζουν».
Ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, Μιχάλης Τσουπάκης τόνισε ότι στην προσφορά των δύο καροτσιών συνεισέφεραν όλοι οι Χανιώτες με τη συμμετοχή τους στην ανακύκλωση και στη συλλογή από τα καπάκια.
Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ, Κώστας Πατεράκης, ευχαρίστησε τους πολίτες «οι οποίοι με τις διαδικασίες ελαχιστοποίησης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης, βοηθούν στη διαλογή και στην ανάκτηση υλικών τα οποία διατίθενται και τα έσοδα που προκύπτουν, καλύπτουν πέρα από τις περιβαλλοντικές ανάγκες και τις κοινωνικές ανάγκες. Μέχρι τώρα μέσω των καπακιών γινόταν μια διαδικασία συλλογής και ανάκτησης υλικών. Αυτή σταματάει το επόμενο διάστημα γιατί η περιβαλλοντική νομοθεσία πρακτικά λέει ότι τα καπάκια θα πρέπει να είναι ενσωματωμένα στις φιάλες των προιόντων. Οπότε, καλούμε τους πολίτες να ενισχύσουν τις προσπάθειες ανακύκλωσης – ελαχιστοποίησης, έτσι ώστε να προκύπτουν τα ανάλογα έσοδα από τα οποία θα καλύπτεται και ένα μέρος των κοινωνικών αναγκών των πολιτών των Χανίων».