» Κάθε μνημονιακό φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο, εδώ στα Χανιά, είναι και διαφορετικό. Για όσους βέβαια αποφασίζουν να μείνουν στην πόλη και δεν έχουν άλλες διεξόδους. Ευτυχώς ο καλός καιρός παρατείνεται και τον μήνα Νοέμβρη. Ετσι, με “το δισάκι του στον ώμο”, το καλάμι και το καρεκλάκι του, ο ερασιτέχνης ψαράς ρίχνει τις ελπίδες του στο βαθύ λιμάνι των Χανίων (φωτ., 1). Μα, κάποια απερίσκεπτα κεφαλόπουλα θα βρεθούν, για τα δολώματά του. Κι αν δεν βρεθούν, έ, με θέα τον απίθανο Φάρο, γιατί να μην αποθηκεύσουμε λίγο ήλιο “για τις κρύες ημέρες του χειμώνα”; Οχι! Δεν είναι παγκάκι των Χανίων. Τέτοια… έμπνευση δεν έφτασε ακόμη στα Χανιά! Η φωτογραφία (φωτ., 2) είναι παρμένη από άλλο δημοτικό διαμέρισμα, εκτός Κρήτης. Τι προσπάθησε να κάνει ο κ. δήμαρχος; Να εμποδίσει κάθε άστεγο -και όχι μόνο- του Δήμου του να ξαπλώνει στα παγκάκια του! Δεν γνωρίζουμε την τύχη μιας τέτοιας έμπνευσης, αλλά ο καθένας μας τη φαντάζεται!
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.