Είναι σοβαρό κράτος αυτό; Το ερώτημα απασχολεί σήμερα περισσότερο τους Ελληνες πολίτες, γιατί αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας ξεπερνούν κάθε έννοια λογικής και αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.
Με μόνη διαφορά ότι εμείς δεν μπορούμε να γελάμε με τα χάλια μας, αλλά να θλιβόμαστε για το κατάντημα της Δημόσιας Διοίκησης.
Αναφέρομαι στο γεγονός πως χορήγησαν 9ήμερη άδεια στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος βέβαια αποφάσισε (πιστός στην ιδεολογία του όπως δήλωσε ο δικηγόρος του) να μην επιστρέψει.
Ας θυμηθούμε ότι ήταν έξι φορές καταδικασμένος σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και το πιο πιθανόν είναι να συνεχίσει την εγκληματική του καριέρα προς δόξα.
1ον της διευθύντριας των φυλακών Μαρίας Στέφη.
2ον της κοινωνικής λειτουργού και 3ον του αρμόδιου εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι θεώρησαν ακίνδυνο κρατούμενο τον αμετανόητο εκτελεστή και του χορήγησαν 9ήμερη άδεια.
Το χειρότερο από όλα είναι η μη ανάληψη ευθύνης από κανέναν ούτε ο καταλογισμός ευθυνών.
Αυτά μόνο στην ταλαίπωρη Ελλάδα συμβαίνουν.
Ομως ας εξετάσουμε μία άλλη παράμετρο της δήλωσης του κ. Δένδια ο οποίος επισκεπτόμενος την περασμένη Τρίτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε δηλώσει πως «πως μολονότι η Αστυνομία έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, έχοντας οδηγήσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες, πολλοί από αυτούς είναι ελεύθεροι», αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, ανάλογες δηλώσεις είχαμε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η απάντηση ήρθε από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που χαρακτηρίζει “ανεπίτρεπτες” τις πρόσφατες αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει ότι έργο των δικαστών δεν είναι να “παίρνουν κεφάλια”, ενώ απαντά και στον Νίκο Δένδια για το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον καταδικασμένο σε ισόβια Χριστόδουλο Ξηρό.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά όλα λειτούργησαν άψογα, καλώς οι τρομοκράτες παίρνουν άδειες… μόνο μία μικρή παρατήρηση στους συντάκτες των ανακοινώσεων, τι θα πουν στους συγγενείς των θυμάτων του Ξηρού, αλλά και στα υποψήφια θύματα των τρομοκρατών που με τις ευλογίες ενός θλιβερού νομικού συστήματος κυκλοφορούν ελεύθερο;
Τι θα πούμε στους ξένους που πίστεψαν πως το Ελληνικό κράτος είναι ικανό να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία;
Μας κατηγορούν οι Γερμανοί ότι είμαστε… Αφγανιστάν και ξεσηκωθήκαμε. Μήπως έχουν δίκιο τελικά;
Υ.Γ. Ας αναρωτηθούμε ( και αυτό είναι το χειρότερο σενάριο) μήπως η μαφία των φυλακών και οι πυρήνες των τρομοκρατών που βρίσκονται ελεύθεροι, απειλούν τα μέλη των επιτροπών αναγκάζοντάς τους να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις που ξεπερνούν κάθε έννοια λογικής.