Παράπονα από αναγνώστρια δέχτηκε χθες η εφημερίδα μας, για την έκτακτη βλάβη που παρουσιάστηκε χθες σε αγωγό ύδρευσης στην οδό Μονής Γωνιάς στη Νέα Χώρα, με αποτέλεσμα η περιοχή από το μεσημέρι και μετά να μείνει χωρίς νερό.
Οπως επεσήμανε η αναγνώστριά μας, παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και την περασμένη Κυριακή. «Αυτό θα γίνεται όλο το καλοκαίρι;» διερωτήθηκε. «Επειδή προκαλούνται ζημιές από απροσεξίες κατά τη διάρκεια εργασιών που κάνει ο Δήμος στην περιοχή, θα την πληρώνουν οι κάτοικοι;» πρόσθεσε.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.