Να σταματήσει κάθε διαδικασία περικοπής μισθού μίας ημέρας για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν ψήφισαν στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ζήτησαν χθες μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ συναντήθηκαν με την προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών Δέσποινα Χρονάκη, λόγω απουσίας του προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαν. Μαραγκάκη ζητώντας εξηγήσεις για «έγγραφο που διακινήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικού ζητώντας τα στοιχεία των συναδέλφων που δεν ψήφισαν στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και δεν προσήλθαν στα σχολεία τους την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας».
«Με το σκεπτικό αυτό υφίστανται τιμωρία που είναι κράτηση ημερομισθίου, δηλαδή περικοπή μισθού για μία ημέρα. Η υποχρεωτικότητα της διαδικασίας είναι μια νομική διάταξη που έχει πολιτική σημασία κάθε φορά. Με αυτήν την έννοια πρέπει να συλλαμβάνονται και όσοι απέχουν από τις εθνικές εκλογές. Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει άλλη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα που να συμβαίνει αυτό. Είναι μια αυθαιρεσία τιμωρητικού χαρακτήρα που πρέπει να αρθεί καθώς ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αυτός που διατάσσει για την περικοπή του μισθού», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της ΕΛΜΕ Δημήτρης Δαμασκηνός.
Οπως επεσήμανε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων, «οι εκλογές αυτές για τα υπηρεσιακά συμβούλια έγιναν με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Ολα τα σχολεία στον Νομό Χανίων παρέμειναν κλειστά, σε κάποια μάλιστα δόθηκε και έγγραφη ενημέρωση στους μαθητές. Κανείς εκπαιδευτικός δεν ζήτησε συνδικαλιστική άδεια για την Τετάρτη 5 Νοέμβρη -ούτε η ΟΛΜΕ- οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι δεν είχαν καν το δικαίωμα να ψηφίσουν». Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ «η αποστολή στα σχολεία των καταστάσεων με τους εκπαιδευτικούς που δεν ψήφισαν προκειμένου να κοπεί η μισθοδοσία στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους για την 5η Νοέμβρη αποτελεί πράξη επιβολής αυθαίρετης πειθαρχικής ποινής πρωτόγνωρης στα εκπαιδευτικά χρονικά, που μάλιστα επιβάλλεται στο πιο ευάλωτο τμήμα των εκπαιδευτικών, τους ελαστικά εργαζόμενους. Ταυτόχρονα στοχεύει στην πειθάρχηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της εφαρμογής της αξιολόγησης».