Δεν βάζουμε μυαλό… δυστυχώς! Οσο μελάνι και να καταναλωθεί σε ρεπορτάζ για τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, όσα θύματα και να θρηνήσουμε, όσα «γιατί» χαροκαμένων οικογενειών και αν μείνουν αναπάντητα… δεν φαίνεται να βάζουμε μυαλό όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά. Αυτό δείχνουν τα στατιστικά που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία για τις τροχονομικές παραβάσεις στην Κρήτη το διάστημα του εορταστικού τριημέρου.
Σε ένα τριήμερο λοιπόν, που η κίνηση στο οδικό δίκτυο ολόκληρου του νησιού ήταν αυξημένη λόγω του εορτασμού της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας και η προσοχή των οδηγών θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, βεβαιώθηκαν 1.353 παραβάσεις από 249 συνεργεία ελέγχου! 451 τροχονομικές παραβάσεις ανά ημέρα δηλαδή! Δεν έχουμε που δεν έχουμε το ασφαλέστερο οδικό δίκτυο, δεν σεβόμαστε και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!
Πόσοι συνάνθρωποί μας άραγε πρέπει να χαθούν στην άσφαλτο για να βάλουμε μυαλό;
Πόσες οικογένειες πρέπει να βιώσουν τον πόνο της απώλειας αγαπημένων προσώπων για να αλλάξουμε νοοτροπία;
Η Κρήτη έχει θρηνήσει πολλές φορές θύματα τροχαίων δυστυχημάτων, γιατί δεν κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε αυτό;
Στη θεωρία όλοι είναι τυπικοί, στην πράξη όμως άλλα λένε τα στατιστικά…
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.