Δικτάτορας είναι ό,τι θέλει κάνει… Ο λόγος για τον Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, τον Πρόεδρο της Μαυριτανίας, που πήγε να παρακολουθήσει τον τελικό του Σούπερ Καπ της χώρας του, ανάμεσα στις ομάδες Τεβγκράφ Ζέινα και Κσαρ, στο στάδιο της πόλης Νουαντχίμπου, όμως «αγανάκτησε» από το κακό θέαμα που παρουσίαζαν οι δύο φιναλίστ κι έτσι μπήκε μέσα στο γήπεδο στα μέσα του β’ ημιχρόνου και διέκοψε επί τόπου το ματς!
Για να δοθεί μεγαλύτερη αίγλη στον τελικό, αυτός είχε ενταχθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Μαυριτανίας και ο εν λόγω στρατηγός, ο οποίος -ούτως ή άλλως- ως πραξικοπηματίας δεν διακατέχεται και από δημοκρατικές ευαισθησίες, αποφάσισε και διέταξε επί τόπου να σταματήσει η «κακοποίηση του αθλήματος». Εκείνη τη στιγμή το σκορ ήταν 1-1 και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι πάντες υπάκουσαν στην επιταγή του.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναδείχθηκε νικητής… Ο Αζίζ «πρότεινε» ο τελικός να οδηγηθεί απευθείας στην διαδικασία των πέναλτι κι εκεί η Τεβγκράφ Ζέινα επικράτησε με 6-5 και κατέκτησε το τρόπαιο.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.