Τέσσερα αργυρά βραβεία στο 4ο φεστιβάλ γάλακτος και τυριού και ένα ακόμα αργυρό στην έκθεση “Dairy Expo 2016” στην Αθήνα κέρδισε η Χανιώτικη επιχείριση “Μπαλαντίνος”. Ειδικότερα βραβεύτηκαν τα προϊόντα της “Μπαλαντίνος”: Κεφαλοτύρι Κρήτης, ξηρός ανθότυρος, πηχτόγαλο Χανίων (βραβεία και στους 2 διαγωνισμούς), τυρομάλαμα Χανίων. Για τη βράβευση έγινε οργανοληπτική αξιολόγηση των προϊόντων αυτών ανάμεσα σε δεκάδες άλλα προϊόντα παραγωγών και τυροκομείων απ’ όλη τη χώρα.
«Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζουμε για 4η γενιά να κάνουμε αυτό που μας δίδαξαν οι παππούδες μας. Ο ένας αδελφός ο Σταμάτης είναι ο τυροκόμος ο πιο σημαντικός παράγοντας στην παραγωγή, ο Στέλιος στο πρατήριο και εγώ στις πωλήσεις.
Παράγουμε τα Κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, όλη τη γκάμα και πάνω σε αυτά τα προϊόντα προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο» δηλώνει ο Ευστράτιος Μπαλαντίνος, συμπληρώνοντας ότι τώρα στην παραγωγική διαδικασία μπαίνουν και τα παιδιά τους.
Η επιχείρηση διακινεί τα προϊόντα της πέρα από την Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχουν επιτύχει και εξαγωγές. «Για την ώρα οι εξαγωγές μας δεν είναι μεγάλες. Προσδοκούμε όμως να τις ενισχύσουμε, είναι ένα πράγματα που δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, θέλει “κτίσιμο”.
Οπως από τον παππού που το 1928 τυροκομούσε στο μιτάτο, φτάσαμε στο υπερσύγχρονο τυροκομείο μας στο Βαρύπετρο, βήμα – βήμα το ίδιο συνεχίζουμε» αναφέρει ο κ. Μπαλαντίνος υπογραμμίζοντας πως παρά την κρίση διαπιστώνεται ότι το καταναλωτικό κοινό θέλει και ενδιαφέρεται για ντόπια ποιοτικά προϊόντα.