Την άμεση κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση με την πρόσληψη 25.000 αναπληρωτών, καθώς και τη δρομολόγηση της διαδικασίας για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, σε όλα τα οργανικά κενά, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, ζητά η ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωση της, σημειώνει ότι έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά, χιλιάδες είναι τα κενά, επειδή η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έκαναν έγκαιρα τις προσλήψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περίπου 25.000 εκπαιδευτικοί, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης,
Τέλος, αναφέρεται ότι η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού κοινωνικού προβλήματος.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.