Διχάζει το Δημοτικό συμβούλιο Χανίων, το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στα Χανιά.
Στην συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε το Δ.Σ για τις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό κ. Μουζάλα στο Ηράκλειο αλλά και με φορείς στα Χανιά, αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους τουρισμού, του εμπορικού και βιοτεχνικού κόσμου.
Πάντως όπως διαφάνηκε από την συζήτηση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, οι απόψεις διίστανται για το θέμα.
Συγκεκριμένα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν αμφιβολίες για το εάν ο Δήμος θα πρέπει να εμπιστευθεί την κυβέρνηση και τις δεσμεύσεις της ως προς το προσφυγικό ενώ αρκετοί άλλοι τάχθηκαν υπερ της φιλοξενίας προσφύγων με σαφείς όρους και προϋποθέσεις.
Το δημοτικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε δίχως να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση. Το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της ΠΕΔ την ερχόμενη Παρασκευή.