Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Διεθνές συμπόσιο για τα βλαπτικά έντομα με πρόεδρο Χανιώτη ερευνητή

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει ένα διεθνές συμπόσιο, μέσα από το οποίο θα αναζητηθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης του δάκου της ελιάς και της μύγας της μεσογείου, με σκοπό να προωθηθούν το παγκόσμιο εμπόριο, η αγροτική ανάπτυξη και η διατροφική ασφάλεια.
Το συμπόσιο, στο οποίο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Χανιώτης ερευνητής, Δρ. Πολυχρόνης Ρεμπουλάκης, εντομολόγος – διευθυντής εντομολογικών ερευνών στο Υπουργείο Γεωργίας της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, θα διεξαχθεί στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Οπως σημειώνει ο κ. Ρεμπουλάκης, ήδη η επιτροπή δέχεται περιλήψεις για συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα.
Ο ίδιος εξηγεί ότι «το διεθνές Συμπόσιο για τις μύγες οικονομικής σημασίας (όπως ο δάκος της ελιάς και η μύγα της Μεσογείου, γνωστα και τα δυό στην Κρήτη) είναι η σημαντικότερη επιστημονική συναντηση γι’ αυτή την κατηγορία παρασίτων που επηρεάζει περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής φρούτων και λαχανικών. Το πρώτο Συμπόσιο είχε λάβει μέρος στην Αθήνα το 1982, και το δευτερο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι το 1986, με πρόεδρο της οργανωτικης Επιτροπής τον Καθηγητή Αριστείδη Οικονομόπουλο. Εκτοτε, διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και σε ενα διαφορετικό μέρος του κόσμου. Φέτος, το ενδέκατο συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από τις 13 έως τις 18 Νοεμβρίου 2022.
Αυτή η συνάντηση συγκεντρώνει παραδοσιακά περισσότερους από 300 επιστήμονες, υπεύθυνους φυτοπροστασίας, φοιτητές και άλλους ενδιαφερόμενους από περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη βιολογία, την οικολογία και τη διαχείριση της μύγας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Η συναντηση αυτή είναι ιδανική για την παρουσιάση των τελευταίων επιστημονικών επιτευγμάτων, για συζητήσεις γύρω απο τεχνολογικές εξελίξεις και διεθνή συνεργασία σχετικά με αυτά τα σημαντικά γεωργικά παράσιτα και τις στρατηγικές καταπολέμησής τους με βιώσιμο τρόπο, προωθώντας το παγκόσμιο εμπόριο και την αγροτική ανάπτυξη και διατροφική ασφάλεια».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «το πρόγραμμα θα αποτελείται από 10 συνεδρίες, που καλύπτουν από θέματα βασικών επιστήμών έως κοινωνικά και οικονομικά θέματα της φυτοπροστασίας. Κάθε συνεδρία θα περιλαμβάνει βασικούς ομιλητές, προφορικές παρουσιάσεις και πόστερ. Επιπλέον, θα διοργανωθούν διάφορες δορυφορικές εκδηλώσεις και τεχνικές ξεναγήσεις που σχετίζονται με το σύστημα βιοασφάλειας της Αυστραλίας, καθως και εξειδικευμένα σεμινάρια με προσκεκλημένους ομιλιτές. Μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες στη διεύθυνση https://www.11isffei.com».
Ο Πολυχρόνης Ρεμπουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ζυμβραγού (τότε Δήμος Κισσάμου, σήμερα Πλατανιά) Χανίων.
Σήμερα είναι ο κορυφαίος εντομολόγος του τομέα Βιοασφάλειας και Ασφάλειας Τροφίμων και Διευθυντής εντομολογικών ερευνών στο Υπουργείο Γεωργιας της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, διεξάγοντας έρευνα στην εφαρμοσμένη εντομολογία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα