Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, 2025

Διεθνής διάκριση απόφοιτου Πολυτεχνείου Κρήτης

Τη 2η θέση κατέκτησε απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πλαίσιο Διαγωνισμού της Διεθνούς Κοινότητας Μηχανικών Πετρελαίου. Πρόκειται για την απόφοιτο της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης Χρυσούλα Τάλλαρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολυτεχνείου, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 11 και 12 Μαΐου 2021. Ο τίτλος του άρθρου για το οποίο διακρίθηκε είναι : “Effect of the asphaltene precipitation and deposition on the relative permeability curves of Berea Sandstone”. Το άρθρο αποτελεί μέρος της διπλωματικής εργασίας της κ. Τάλλαρου, η οποία έχει ως τίτλο «Εργαστηριακή διερεύνηση της επίδρασης της διαβρεξιμότητας του πετρώματος επί των καμπυλών σχετικών διαπερατοτήτων νερού-πετρελαίου σε πυρήνες υπόγειων ταμιευτήρων υδρογονανθράκων».
Η εργασία υλοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ανάλυσης Ρευστών και Πυρήνων Υπόγειων Ταμιευτήρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, με επιβλέποντες τους Καθηγητές της Σχολής Νικόλαο Βαρότση και Ανδρέα Γιώτη και με τη υποστήριξη του Δρ. Δημήτρη Μαρινάκη, μέλους ΕΔΙΠ της Σχολής.  Στο άρθρο αναλύεται η μεθοδολογία προσδιορισμού της διαβροχής σε πέτρωμα υδατοδιαβρεχτό, ενώ παρουσιάζεται και η τεχνητή μεταβολή της με χρήση ασφαλτενίων σε πετρελαιοδιαβρεχτή κατάσταση. Στο πλαίσιο της μελέτης, πραγματοποιήθηκε σειρά μετρήσεων.
Η Xρυσούλα Τάλλαρου είναι κάτοχος 5 Βραβείων Αριστείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ένα για κάθε έτος φοίτησής της, ενώ αποφοίτησε με το μεγαλύτερο βαθμό στο έτος της. Σημειώνεται ότι αποστολή της Διεθνούς Κοινότητας Μηχανικών Πετρελαίου είναι η συλλογή και η διάδοση τεχνικών γνώσεων σχετικά με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Το Φαράγγι του Δίκταμου χαρακτηρίζεται από τα καταπράσινα τεράστια πλατάνια του, ενώ έχει πολλές κρημνώδεις πλαγιές, στις οποίες φύεται το ενδημικό βότανο της Κρήτης, δίκταμος ή έρωντας. Ξεκινά 21 χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων, δίπλα στο Κατωχώρι, σε υψόμετρο 300 μέτρων, και καταλήγει 8 χιλιόμετρα ανατολικότερα, σε υψόμετρο 40 μέτρων, στο Φαράγγι, που βρίσκεται δίπλα στον Στύλο. Γι’ αυτό είναι επίσης γνωστό με το όνομα Φαράγγι Κατεχώρι, ή Φαράγγι Στύλου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα