Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Διεθνής επιστημονική συνάντηση στα Χανιά

Η ερευνητική οµάδα του Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλη Γαλετάκη, διοργανώνει στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράµµατος REECOL (Ecological rehabilitation and long term monitoring of post mining areas) επιστηµονική συνάντηση, η οποία θα πραγµατοποιηθεί στις 25 και 26 Σεπτεµβρίου 2024, στο Πνευµατικό Κέντρο Χανίων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το ερευνητικό πρόγραµµα REECOL στοχεύει στην ανάπτυξη λύσεων για την οικολογική αποκατάσταση και µακροχρόνια παρακολούθηση περιοχών όπου αναπτύσσονται εξορυκτικές δραστηριότητες.

Η προσέγγιση που υιοθετεί λαµβάνει υπόψη τον βαθµό υποβάθµισης των περιοχών που έχουν επηρεαστεί, τα χαρακτηριστικά των τοπικών οικοσυστηµάτων, τις µελλοντικές χρήσεις γης των αποκατεστηµένων περιοχών και τις επιπτώσεις της κλιµατικής αλλαγής.  Παρουσιάζει µεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την Ελλάδα (κυρίως για την περιοχή της Πτολεµαΐδας και της Μεγαλόπολης) όσο και για πολλές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν περιοχές που έχουν επηρεαστεί από εξορυκτικές δραστηριότητες.

Στη συνάντηση θα λάβουν µέρος 30 επιστήµονες και ερευνητές από πανεπιστήµια, ερευνητικά ινστιτούτα και εταιρείες από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβενία) και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσµατα που έχουν προκύψει έως σήµερα. Η συνάντηση πραγµατοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής ενότητας Χανίων.

 

Παρασκευάς Περάκης και Μιχαήλ Λαμπαθάκης κάνουν… unboxing την επικαιρότητα

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εν τω µεταξύ, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 09.00 έως 16.00, διοργανώνεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης επιµορφωτικό πρόγραµµα για τα ζητήµατα της αξιοπιστίας των πληροφοριών από το διαδίκτυο, µε προσκεκληµένους εισηγητές τον Καθηγητή του Τµήµατος ∆ηµοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέα Βέγλη και την Υποψήφια ∆ιδάκτορα κ. Ζωή Πάλλα.

Το επιµορφωτικό πρόγραµµα απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, είναι δωρεάν και θα πραγµατοποιηθεί σε µορφή Βιωµατικού Εργαστηρίου στον χώρο του Εργαστηρίου Σχεδιασµού & Ανάπτυξης Συστηµάτων Υποστήριξης Αποφάσεων (ΕΡΓΑ.Σ.Υ.Α) στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και ∆ιοίκησης (κτίριο ∆5) σε µικρή οµάδα ατόµων.

Για δήλωση συµµετοχής, συµπληρώσετε τη φόρµα: https://forms.gle/6JZ6k95cAyuDFKti9

Στόχος του επιµορφωτικού προγράµµατος είναι η ενίσχυση της κριτικής σκέψης των νέων της Γενιάς Ζ και η απόκτηση γνώσεων και ικανοτήτων για την αξιολόγηση της αξιοπιστίας των πληροφοριών, καταπολεµώντας τις ψευδοεπιστηµονικές απάτες.

Τα άτοµα που εντάσσονται στην Γενιά Ζ αποτελούν την πρώτη γενιά που µεγάλωσε σε ένα πλήρως ψηφιακό περιβάλλον, µε το διαδίκτυο, τα social media και τις έξυπνες συσκευές να αποτελούν αναπόσπαστο κοµµάτι της καθηµερινότητάς τους από µικρή ηλικία.

Μεταξύ των θεµάτων που θα συζητηθούν, κατά τη διάρκεια του επιµορφωτικού προγράµµατος, είναι η παραπληροφόρηση, η επαλήθευση των πηγών, η πολυπλοκότητα της επιστήµης, η διάκριση των γεγονότων από τις απόψεις, της επιστήµης από την απάτη, κ.λπ.

Οι συµµετέχοντες/συµµετέχουσες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα