Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Διήμερο για το κρασί στα Χανιά

Ένα διήμερο χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων με έμφαση στο καλό ελληνικό κρασί (με πινελιές και ευρωπαϊκών οίνων), θα πραγματοποιηθεί, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στο Μεγάλο Αρσενάλι, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου με διοργανωτή μία χανιώτικη εταιρεία.
Την έκθεση οίνου που θα λειτουργήσει και τις δύο μέρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ και την πρώτη μέρα απευθύνεται σε όλους ενώ την δεύτερη μόνο σε επαγγελματίες, διοργανώνει η Enotrapeza (Λιοδάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε.) με σκοπό τη διάδοση του καλού κρασιού και την εκπαίδευση σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις στο εστιατόριο Salis.
Μάλιστα, τα έσοδα από την έκθεση, στην οποία η είσοδος θα είναι 10 ευρώ, θα διατεθούν για καλό σκοπο: για την ομάδα στήριξης: “Συνάνθρωπος”.
Ιδιοκτήτες της εταιρείας (εμπορίας κρασιού) Enotrapeza είναι ο Γιώργος Λιοδάκης με την Κατερίνα Μαρμαριτσάκη.
Οπως μας λέει ο κ. Λιοδάκης, ο σκοπός του διημέρου «είναι η προβολή και ανάδειξη του ελληνικού κρασιού, η προβολή και ανάδειξη της εταιρείας μας και φυσικά η βοήθεια προς την ομάδα στήριξης Συνάνθρωπος. Η έκθεση θα είναι αφιερωμένη στο ελληνικό κρασί με κάποιες πινελιές ευρωπαϊκού οινού. Θα συμμετέχουν 38 οινοποιία εκ των οποίων τα 14 είναι κρητικά, τα υπόλοιπα από την υπόλοιπη Ελλάδα και ένα αποσταγματοποιίο τσικουδιάς από την Κρήτη (Ρέθυμνο). Επιπλέον θα υπάρχει ένα οινοποιίο από την Κύπρο που θα παρουσιάσει κυπριακές αυτόχθονες ποικιλίες (ελληνικές ποικιλίες). Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν από όλους τους παραγωγούς τα κρασιά τους. Η έκθεση απευθύνεται σε οινόφιλους και γενικά σε όλο τον κόσμο την Κυριακή 5 του μηνός ενώ τη Δευτέρα θα απευθύνεται στους επαγγελματίες, σε όσους ασχολούνται με την εστίαση, με τον τουρισμό κ.λ.π..».
Ο ίδιος εξήγησε ότι «όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, για την ομάδα στήριξης: “Συνανθρωπος”. Γνωρίσαμε τα άτομα που είναι μέσα στην ομάδα. Είναι μια χανιώτικη ομάδα και εμπνέει μια εμπιστοσύνη στον κόσμο».
Ακόμα σημείωσε ότι «η εταιρεία ως “Λιοδάκης Γ. Και Σία” υπήρχε πάνω από 25 χρόνια και μετεξελίχθηκε το 2019. Μέσα στον δικό μας χώρο στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης που έχουμε φτιάξει ένα wine room και ένα χώρο παλαίωσης κρασιών, καλούμε επαγγελματίες στους οποίους παρουσιάζουμε το κρασί».

ΚΡΑΣΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ

Σε ερώτησή μας για το αν το κρασί κερδίζει “έδαφος” στη διασκέδαση των νέων, απάντησε:
«Σε σχέση με το ποτό βλέπω μια διαφοροποίηση η οποία είναι καλή. Βλέπω μια μετακίνηση και ειδικά της νεολαίας, γιατί αυτή είναι ο αυριανός καταναλωτής, από τα βαριά αλκοολούχα σε κάτι καλύτερο, στο κρασί και γενικά σε προιόντα κάτω από τους 15 βαθμούς αλκοόλ. Και βλέπω και μια άνοδο στα ελληνικά αποστάγματα, δηλαδή τσικουδιές, τσίπουρα, κλπ».

ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο κ. Λιοδάκης λέει ακόμα ότι «για εμάς το κρασί είναι πολιτισμός και για αυτό μπορεί να συνδυαστεί με πολλά πράγματα, όπως την στήριξη κάποιων ομάδων» ενώ υπογραμμίζει ότι «στο πλαίσιο του διημέρου θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις στο εστιατόριο Salis το οποίο προσφέρθηκε αφιλοκερδώς»:
•Ενα master class στις 6 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι για την ιστορία και μοναδικότητα τοου κυπριακού αμπελώνα από τον οινολόγο Ορέστη Τσιάκκα. Θα γίνει παρουσίαση και γευσιγνωσία κυπριακών ποικιλιών. Σύμφωνα με τον κ. Λιοδάκη, το κόστος θα είναι 20 ευρώ.
• Ενα master class στις 6 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί από τον Riedel Brand Ambassador, Γιώργο Λούκα, ο οποίος θα παρουσιάσει 4 διαφορετικά ποτήρια κρασιού με 4 διαφορετικές ποικιλίες (κόστος συμμετοχής 75 ευρώ). Οπως σημειώνει ο κ. Λιοδάκης, όποιος συμμετέχει «θα πάρει τα 4 ποτήρια τα οποία έχουν κόστος πάνω από τα 75 ευρω το κάθε ποτήρι».
•Τρία Master Class, ένα για τον ισπανικό (Κυριακή 5/2 στις 11 το πρωί), ένα για τον ιταλικό (6/2 στις 3 μ.μ.) και ένα για τον γαλλικό αμπελώνα (6/2 στις 5 μ.μ.). Εισηγητής των τριών γευστικών δοκιμών θα είναι ο Δημήτρης Μότσος DipWSET, σπουδαστής στο 2ο έτος του Ινστιτούτου των Masters of Wine και Marketing & Communication Manager της εταιρείας Αίολος Α.Ε.
Κόστος συμμετοχής: Μία γευσιγνωσία: 55€, πακέτο δύο γευσιγνωσιών: 100€, πακέτο τριών γευσιγνωσιών: 140€.
Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες – κρατήσεις στις εκδηλώσεις μπορούν να επικοινωνούν στο email.: liodakiswine@yahoo.gr ή στο 6944968273.
Ο “ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ”
Ο πρόεδρος της ομάδας: “Συνάνθρωπος”, Σήφης Χιωτάκης, ευχαρίστησε «την εταιρεία για αυτή την πρωτοβουλία όσον αφορά τα έσοδα της έκθεσης να διατεθούν στην ομάδα μας» και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία και ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή για να συγκεντρωθούν περισσότερα έσοδα. Θα θέλαμε και άλλοι επαγγελματίες να “μιμηθούν” τις πρωτοβουλίες αυτές, δηλαδή τον συνδυασμό των επιχειρηματικών δράσεων με τη βοήθεια των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».
Ο ίδιος σημείωσε ότι παρατηρεί ότι υπάρχουν αρκετές οικογένειες οι οποίες έχουν περιστασιακά ανάγκη, πέρα από αυτές που έχουν μόνιμο πρόβλημα, τουλάχιστον όσον αφορά τα περιστατικά που αντιμετωπίζει η ομάδα.
Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι της ομάδας θα βρίσκονται και τις δύο μέρες και όλες τις ώρες της έκθεσης στο χώρο, θα δίδονται ενημερωτικά φυλλάδια για να μάθει ο κόσμος την ομάδα και τις δραστηριότητές της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα