Ένα διήμερο αφιερωμένο στο ποιοτικό κρασί με παράλληλη στήριξη της δράσης της ομάδας στήριξης “Συνάνθρωπος” την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο Μ. Αρσενάλι στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.
Oινογευσία και γνωριμία με ποικιλίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και παράλληλες δράσεις στο 2ο Chania Wine Festival με τους διοργανωτές να απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα στους φίλους του… “Διόνυσου” να μετέχουν σε αυτό.
Ο κ. Γιώργος Λιοδάκης από την “Εno Trapeza” που διοργανώνει το διήμερο εξήγησε τους λόγους της πραγματοποίησης του 2ου Chania Wine festιval: «Θέλουμε να βοηθήσουμε στη διάδοση του ποιοτικού κρασιού στην πόλης μας και παράλληλα μαζί με το πολιτισμό που φέρνει το κρασί θέλουμε να βοηθήσουμε τον “Συνάνθρωπο” γιατί πιστεύουμε στους σκοπούς και στα θετικά αποτελέσματα της δουλειάς των ανθρώπων που μετέχουν σε αυτόν». «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο Λιοδάκη, την Κατερίνα Μαρμαριτσάκη, την Eno Trapeza για την εμπιστοσύνη του στη συλλογικότητα μας, όπως επίσης και στον κόσμο που συμμετείχε πέρυσι και πιστεύουμε θα έλθει και φέτος» σημείωσε ο κ. Σήφης Χιωτάκης
πρόεδρος της Ομάδας Στήριξης “Συνάνθρωπος” καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα προσφερθούν στην ομάδα. Παράλληλα ο κ. Χιωτάκης απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών στο διήμερο για να γευτεί τα ωραία κρασιά συνδυάζοντας «βόλτα, οινογευσία και φιλανθρωπικό σκοπό». Αναφορικά με την αξία της προσφοράς της Eno Trapeza ο κ. Χιωτάκης σχολίασε πως «ο “Συνάνθρωπος” είναι ένας σύλλογος που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος. Συντηρείται και επιτελεί το σκοπό του καθαρά από τα έσοδα που έχει από τους φίλους, τους συμπαραστάτες στο έργο του. Δεν έχει άλλους πόρους, οπότε κάθε τέτοια βοήθεια είναι παραπάνω από σημαντική για τους σκοπούς που υπηρετούμε». Με τη σειρά της η Ιωάννα Κορτσαλιουδάκη γραμματέας του “Συνάνθρωπος” ευχαρίστησε την EnoTrapeza για την εκδήλωση και επεσήμανε ότι «και πέρυσι μας εντυπωσίασε και η ποιότητα των κρασιών και ο κόσμος που ήλθε και το κλίμα και φέτος ελπίζουμε σε καλύτερες καιρικές συνθήκες και ελπίζουμε να έχουμε πολύ κόσμο για να δείτε από κοντά τι όμορφη εκδήλωση είναι αυτή».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων με τη συνδρομή του εστιατορίου Salis, το οποίο ευχαρίστησε ο κ. Λιοδάκης θα γίνουν ορισμένες ειδικές παρουσιάσεις. Ειδικότερα:
• ΝΑΟΥΣΑ για τα κρασιά της περιοχής: Ηρωική πόλη… Πόλη του Ξινόμαυρου (στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουρίου) Εισηγητής: Απόστολος Θυμιόπουλος – Οινολόγος ,
• ΤΟΣΚΑΝΗ: Από το Sangiovese στα Super Tuscan Παρουσίαση: Υρώ Κολιακουδάκη – Οινοχόος Dip WSΕΤ ( Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα)
• ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ αφιέρωμα στου οίνους του νησιού: Ιστορία και μοναδικότητα ενός 100% αυτόριζου αμπελώνα. Εισηγητής: Dr Ιωάννης Παρασκευόπουλος – Kαθηγητής Οινολογίας (Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στη 1).
• ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ: Γενέτειρα γη του Pinot Noir, κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας. Παρουσίαση: Αλέξανδροs Κατσικανδαράκης – Οινοχόος WSΕΤ Level 3. (Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 5). «Πέρυσι 38 και φέτος 44 έκθετες, θα παρουσιάσουν πάνω από 500 ετικέτες κρασιών δίνοντας την ευκαιρία στους γνώστες του κρασιού, άλλα και όσους για πρώτη φορά κρατήσουν στα χεριά τους ένα κάλο ποτήρι με κρασί να εκτιμήσουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στους αμπελώνες» τόνισε η κ. Κατερίνα Μαρμαριτσάκη επίσης από την “Eno Trapeza”, προσθέτοντας πως «1000 επισκέπτες πέρασαν πέρσι τις πόρτες του ΚΑΜ μεταξύ άλλων στο 1ο festival έγιναν εμπορικές συμφωνίες μιας και αρκετοί επιχειρηματίες της εστίασης δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν διπλά στους οινοποιούς. Φέτος ο στόχος μας είναι για διπλάσιο αριθμό επισκεπτών».