Ενα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα της τελευταίας δεκαετίας είναι το φετινό της Α’ κατηγορίας Χανίων και πραγματικά όλες σχεδόν οι ομάδες που θα βρεθούν στον όμιλο Τίτλου διατηρούν ελπίδες χωρίς να υπάρχει το μεγάλο φαβορί. Για τον λόγο αυτό παρουσιάζουμε σε λίγες γραμμές τους 8 συλλόγους που έχουν κλειδώσει την συμμετοχή τους στον όμιλο αυτό, αλλά και τους 4 που διεκδικούν τα δύο τελευταία εισιτήρια την τελευταία αγωνιστική που διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Ηδη στον Ομιλο Τίτλου Αρης Σούδας
Αν το πρωτάθλημα τελειώνει στην α’ φάση, τότε μάλλον ο τίτλος θα έπρεπε να είχε δοθεί στο σωματείο της Σούδας. Το οποίο έδειξε ένα από τα καλύτερα σύνολα της ιστορία του. Το γεγονός ότι είναι η μόνη αήττητη ομάδα μετά από 8 αγωνιστικές και ότι έχει πετύχει 30 γκολ, δέκα περισσότερα από την 2η καλύτερη επίθεση (Σπάθα) είναι χαρακτηριστικό. Απλά δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν να φθάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος σε αντίθεση με τις μισές από τις αντιπάλους του στη β’ φάση. Από την άλλη, ο προπονητής του Μανόλης Πηγουνάκης το 2010 είχε καταφέρει κάτι ανάλογο με τον Πανακρωτηριακό και μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε, χωρίς να έχει τερματίσει η ομάδα του Ακρωτηρίου πρώτη στην α’ φάση (ήταν 3η). Οπότε ίσως φέτος να είναι η χρονιά του.
Ιωνία 2000
Παρ’ότι αρκετοί παίκτες της έφυγαν το καλοκαίρι η νταμπλούχος δεν μπορεί να μην υπολογίζεται μέσα στα πρώτα φαβορί. Ο Γιώργος Ανδρεαδάκης έχει σαφώς λιγότερους έμπειρους παίκτες στα χέρια του όμως έτσι έχει την ευκαιρία να φτιάξει μία νέα ομάδα που θα μπορεί τα επόμενα χρόνια να εμφανιστεί ακόμα πιο ισχυρή. Ισως λοιπόν να μην έχει τόσο μεγάλο κίνητρο για φέτος καθώς θυμίζουμε στις αρχές του καλοκαιριού και στα μπαράζ έφθασε μία ανάσα από τη Γ’ Εθνική αλλά… φέτος εμφανίζεται το ίδιο ισχυρή εντός και εκτός έδρας (από 3 νίκες και μία ήττα), ενώ το βαρύ της πυροβολικό είναι ο Σάκης Μπαδιεριτάκης που έχει πετύχει 8 γκολ.
Κεραμειά
Και μόνο η παρουσία για πρώτη φορά στον όμιλο Τίτλου είναι από μόνη της μία μεγάλη διάκριση για την ομάδα που μέχρι πριν πέντε χρόνια δεν είχε παίξει ποτέ στην κορυφαία τοπική κατηγορία. Ομως η απόκτηση το καλοκαίρι αρκετών παικτών από την Ιωνία 2000, “εμβολιασμένων” με πρωταθλητισμό δείχνει ότι μπορεί να μην επαναπαυθεί στην υπέρβαση που έκανε με την θέση στην πρώτη δεκάδα, αλλά να διεκδικήσει κάτι περισσότερο… Στον πάγκο ξανά φέτος ο Νεκτάριος Μπουρμπάκης είδε την ομάδα του να είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο
Σπάθα Κολυμπαρίου
Μετά την αδυναμία να λάβει μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα πριν από 4 χρόνια (2010 – 11) που ακολούθησαν τις πρωτόγνωρες επιτυχίες με την κατάκτηση του τίτλου και την συμμετοχή για δύο χρονιές στη Δ’ Εθνική η ομάδα του Κολυμπαρίου επέστρεψε πέρυσι στην Α’ κατηγορία και φέτος στους πρωταγωνιστές. Ο Χρήστος Παπαδογιάννης διαθέτει ένα σύνολο με αρκετούς έμπειρους παίκτες πλαισιωμένους με νεαρά ταλαντούχα παιδιά όπως ο… 100άρης Ντουντία που είναι ο πρώτος σκόρερ με 8 γκολ. Αλλωστε η επίθεση της είναι η 2η καλύτερη μετά αυτή του Αρη.
Ροδωπού
Λίγο πολύ ισχύει ότι αναφέρουμε και στα Κεραμειά παραπάνω. Μία ομάδα που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια βρισκόταν μεταξύ Β’ και Γ’ κατηγορίας πλέον καθιερώνεται στην Α’ κατηγορία και για δεύτερη συνεχή χρονιά δίνει το παρών στον όμιλο Τίτλου παρότι ξεκίνησε με χάντικαπ -2 βαθμών.
Ο Γιάννης Κελαϊδής διαθέτει και αυτός ένα σύνολο με αρκετά έμπειρους παίκτες ακόμα και αν σε ηλικία δεν είναι τόσο μεγάλοι, όπως ο Θανάσης Πολένας που είναι και ο πρώτος σκόρερ με 6 τέρματα. Διαθέτει πανίσχυρη έδρα όπου έχει το απόλυτο.
Δόξα Παχιανών
Μετά από τρεις… ανεπιτυχείς προσπάθειες και παρά το άσχημο ξεκίνημα η ομάδα των Παχιανών επέστρεψε στον όμιλο Τίτλου όπου μονάχα το 2009 – 10 είχε καταφέρει να προκριθεί. Ο Νότης Ματιγάκης, άλλωστε έχει την τύχη να βρίσκεται στον πάγκο ενός συλλόγου που διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες Παίδων τα τελευταία χρόνια έτσι συνεχώς νέα παιδιά με ταλέντο εξασφαλίζουν τη συνέχεια του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο που η άλλοτε μικρομεσαία ομάδα τα τελευταία 12 χρόνια μετέχει ανελλιπώς στην Α’ κατηγορία.
Ασπίδα
Από το 2006 – 07 η ομάδα του Ναυστάθμου βάζει συχνά αρκετά ψηλά τον πήχη με αποκορύφωμα την περυσινή 3η θέση. Στηρίζεται και αυτή κυρίως στην δυνατή έδρα της όπου παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα -γιατί στο κύπελλο την “πλήγωσαν” τα Περιβόλια την περασμένη Τετάρτη. Απλά λόγω της ιδιομορφίας της καθώς έχει την έδρα της στο Ν.Κ. Είναι συνηθισμένο να έρχονται και να φεύγουν ξαφνικά παίκτες που είναι μόνιμοι στο Πολεμικό Ναυτικό ή απλά υπηρετούν τη θητεία τους. Κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες του Νίκου Πασβάντη να παρουσιάσει ένα σταθερό κορμό.
Μινώταυρος
Τι και αν ξεκίνησε με -2 βαθμούς, τι και αν ηττήθηκε εντός στην πρεμιέρα από τη Σπάθα. Ο Μινώταυρος -όπως και η Ιωνία 2000- διαθέτει μία πολύ “βαριά” φανέλα και είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σχεδόν πάντα. Ουδείς λοιπόν μπορεί να αγνοήσει την ομάδα του Γιάννη Μαρκάκη από τις υποψήφιες πρωταθλήτριες τις φετινής περιόδου. Αλλωστε, θυμίζουμε ότι στο παρελθόν τουλάχιστον δύο φορές επικράτησε και κατέκτησε τον τίτλο παρότι μέχρι την τελευταία στιγμή εμφανιζόταν ως αουτσάιντερ εκμεταλλευόμενος το σύστημα διεξαγωγής που ήταν ξανά σε ομίλους. Συγκεκριμένα το 1999-2000 και το 2003-04 απέναντι σε Κρητικό Αστέρα και Κισσαμικό αντίστοιχα.
Οι υποψήφιοι για τον όμιλο Τίτλου
Ακρίτας
Ιδιαίτερα ενισχυμένος κατά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο σύλλογος του Αποκόρωνα ξεκίνησε πολύ δυνατά σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Μία “κοιλιά” τις δύο τελευταίες αγωνιστικές που γνώρισε ισάριθμες ήττες χωρίς μάλιστα να σκοράρει είχαν ως αποτέλεσμα να χρειάζεται ακόμα ένα βαθμό για να εξασφαλίσει μία θέση στην πρώτη πεντάδα και όπως φαίνεται απέναντι στα Περιβόλια που δεν έχουν βαθμό μονάχα αν αυτοκτονήσει η ομάδα του Γιώργου Αγγελάκη δεν θα είναι στον όμιλο Τίτλου.
ΔΑΑΟΧ
Αν είχε νικήσει τον Γρανίτη τότε η ομάδα του Κώστα Παρασκάκη θα ανανέωνε για μία ακόμα φορά την παρουσία της στον όμιλο Τίτλου. Ακόμα και έτσι πάντως, με αντίπαλο τον Αστέρα Μανωλιόπουλου πάει για δύο αποτελέσματα και έχει τον πρώτο λόγο. Ξεκίνησε άσχημα με δύο ήττες αλλά ειδικά το διπλό επί της Ιωνίας 2000 πολλαπλασίασε τις ελπίδες της και την έφερε αγκαλιά με την πεντάδα. Το θέμα είναι βέβαια ότι συνήθως οι φιλοδοξίες της φθάνουν μέχρι εκεί και στη β’ φάση η πορεία του ποτέ δεν είναι ανάλογη.
Αστέρας Μ.
Εντελώς μεταμορφωμένος σε σχέση με πέρυσι ο σύλλογος του Μανωλιόπουλου με τεχνικό τον Παντελή Μαυρεδάκη δεν παλεύει πλέον για την παραμονή αλλά διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στον όμιλο Τίτλου μετά από μία δεκαετία (2003 – 04 η προηγούμενη φορά). Μπορεί να μην έχει τις περισσότερες πιθανότητες καθώς θέλει μονάχα νίκη, όμως, δεν παύει να κρατάει την τύχη στα χέρια του καθώς αντιμετωπίζει την ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση (ΔΑΑΟΧ) και ελπίζει να την εκτοπίσει από εκεί.
Ικαρος Μ.
Μονάχα θεωρητικές είναι οι ελπίδες του Ικάρου καθώς δεν φθάνει να νικήσει ο ίδιος την Παλαιόχωρα αλλά και να ηττηθεί ο Ακρίτας από τα Περιβόλια. Αρκετές οι διοικητικές και άλλες ανακατατάξεις του περασμένου καλοκαιριού και μέχρι να βρει τον δρόμο η ομάδα με κάμποσες αλλαγές στο ρόστερ έπρεπε να περιμένει μέχρι την 6η αγωνιστική για να χαρεί την πρώτη της νίκη. Πάντως το συγκρότημα του Γιώργου Μπονατάκη όπως έδειξε στα τρία τελευταία παιχνίδια (όλα νικηφόρα) αλλά και πρόσφατα στο κύπελλο διαθέτει πάντα ένα σύνολο ανταγωνιστικότατο και ικανό να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.
Τι έγινε την τελευταία πενταετία
Με την ευκαιρία μία ματιά στην προηγούμενη πενταετία που το σύστημα ήταν σχεδόν το ίδιο με την φετινή σεζόν. Μία μονάχα σημαντική διαφορά ότι μέχρι το 2010 – 11 οι αγώνες της α’ φάσης γινόταν σε ουδέτερα γήπεδα ενώ τις τρεις τελευταίες περιόδους στην έδρα της ομάδας που κληρώθηκε γηπεδούχος, κάτι που όμως δεν επηρεάζει την αλήθεια των αριθμών που παρουσιάζουμε παρακάτω.
Για να καταλάβετε λοιπόν την πορεία των 20 ομάδων σε κάθε χρονιά τις τοποθετήσαμε σε πλαίσια σύμφωνα με την κατάταξη της α’ φάσης. Δηλαδή οι ομάδες στα πλαίσια Α’ και Β’ ανήκαν στον 1ο Ομιλο και είναι τοποθετημένες σύμφωνα με την σειρά που τερμάτισαν κάτι που φαίνεται και από τους βαθμούς που αναγράφονται δίπλα τους και είναι αυτοί που συγκέντρωσαν τις 9 πρώτες αγωνιστικές. Αντίστοιχα, οι ομάδες στα πλαίσια Γ και Δ είναι εκείνες που μετείχαν στον 2ο όμιλο. Δηλαδή η Ιωνία 2000 που αναγράφεται πρώτη στο Α’ πλαίσιο τερμάτισε και πρώτη στον 1ο όμιλο της α’ φάση με 25 βαθμούς, ενώ ο Γρανίτης που αναφέρεται τελευταίος στο Β’ πλαίσιο ήταν 10ος στον ίδιο όμιλο με 1. Ενώ, ο ΔΑΑΟΧ που αναφέρεται 1ος στο Γ πλαίσιο ήταν αντίστοιχα ο πρώτος στον 2ο όμιλο (με 19 βαθμούς) και η ΑΕ Κυδωνίας τελευταία στο Δ ήταν η 10η στον 2ο όμιλο της Α’ κατηγορίας με 5 βαθμούς. Για να είναι πιο ολοκληρωμένη η πορεία της κάθε ομάδας σε κάθε σεζόν αναγράφουμε σε παρένθεση και την τελική κατάταξη των ομάδων, δηλαδή τη θέση που κατέλαβαν μετά την ολοκλήρωση της β’ φάσης. Ετσι θα δείτε ορισμένες αξιοσημείωτες διακυμάνσεις από φάση σε φάση. Για παράδειγμα ο ΔΑΑΟΧ αν και ήταν πρώτος πέρυσι στον 2ο όμιλο τελικά κατέλαβε την τελευταία 10η θέση στον όμιλο Τίτλου. Στον αντίποδα ο Ικαρος Μ. πέρυσι αν και ήταν 5ος στην α’ φάση (2ος όμιλος) τελικά ήταν 2ος στη γενική κατάταξη!
Ενα άλλο πρόβλημα που έχουμε στην Α’ κατηγορία τα χρόνια που διεξάγεται σε ομίλους είναι ότι δεν ξέρουμε πόσες φορές βρέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες. Οταν γίνεται με σύστημα δύο γύρων εντός-εκτός ξέρουμε ότι όλες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις υπόλοιπες από δύο φορές. Ενώ, τώρα μία ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες από… 0 έως 3 φορές τη χρονιά ανάλογα, αν συμπέσουν στον ίδιο όμιλο σε κάποια από τις δύο φάσεις.
Οσες βρέθηκαν και στις δύο φάσεις μαζί θα παίξουν 3 φορές, όσοι σε μία ανάλογα: 2 (αν ήταν στην β’ φάση) ή 1 (αν ήταν στην α’ φάση) και βέβαια όσοι δεν βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο καθόλου όπως φέτος π.χ. τα Κεραμειά με τους Πανακρωτηριακό ή τα Περιβόλια καμία. Με τα παρακάτω πλαίσια μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε αν και πόσες φορές βρέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες την προηγούμενη πενταετία.
Συγκεκριμένα, οι ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο πλαίσιο συναντήθηκαν 3 φορές αντίπαλοι στις δύο φάσεις. Οι ομάδες που βρίσκονται σε διπλανά πλαίσια (Α-Γ ή Β-Δ) συναντήθηκαν 2 φορές, δηλαδή μονάχα στην β’ φάση. Οι ομάδες που βρίσκονται στα πλαίσια πάνω με τις από κάτω (Α-Β και Γ-Δ) και αντίστροφα, μία φορά, μονάχα στην α’ φάση. Τέλος οι ομάδες που βρίσκονται στα πλαίσια που δεν εφάπτονται (Α-Δ και Β-Γ) δεν συναντήθηκαν καμία φορά εκείνη τη χρονιά!
Για παράδειγμα ο Αρης Σούδας με την Δόξα βρέθηκαν αντιμέτωποι: το 2008 – 09 καμία φορά, 2009 – 10 καμία φορά, 2010 – 11 καμία φορά, 2011 – 12 μία φορά στην α’ φάση και 2012 – 13 καμία φορά! Δηλαδή παρότι βρισκόταν και τα 5 χρόνια στην Α’ κατηγορία μονάχα μία φορά βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες αντί για… 10 αν το πρωτάθλημα διεξαγόταν με το παραδοσιακό σύστημα των δύο γύρων! Φέτος βέβαια θα πάρουν το… αίμα τους πίσω. Θα βρεθούν αντιμέτωποι στην α’ φάση -από σύμπτωση την τελευταία αγωνιστική- και στη συνέχεια άλλες δύο στη β’ φάση. Δηλαδή στις επόμενες 19 αγωνιστικές 3 φορές όταν τα προηγούμενα χρόνια στα 135 παιχνίδια που έδωσαν στην Α’ κατηγορία μονάχα 1. Ενώ έπαιξαν και την περασμένη Τετάρτη και στο Κύπελλο όπου η ομάδα της Σούδας ίδρωσε πολύ μέχρι να πάρει την πρόκριση.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και ανάμεσα σε Ιωνία 2000 και Κεραμειά: το 2009 – 10 που πρωτοανέβηκαν τα Κεραμειά στην Α’ κατηγορία οι δύο ομάδες δεν συναντήθηκαν κάποια φορά και το ίδιο συνέβη τις επόμενες τρεις περιόδους: 2010-11, 2011 – 12, 2012 – 13! Φέτος λοιπόν ήδη βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στην α’ φάση μία φορά και θα βρεθούν απέναντι άλλες δύο φορές στην επόμενη προσπαθώντας να καλύψουν το… χαμένο έδαφος. Ισως επειδή το καλοκαίρι αρκετοί έμπειροι παίκτες που φόραγαν τη φανέλα της Ιωνίας 2000 ακολούθησαν τον δρόμο του πρώην συμπαίκτη τους Χρήστου Μπουρμπάκη φορώντας τη φανέλα του ΑΟΚ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΟΥ… ΠΗΓΟΥΝΑΚΗ
Πάντα η α’ φάση
δείχνει πρωταθλητή
Αν παρατηρήσετε τους πίνακες με την τελική κατάταξη της προηγούμενης πενταετίας στην Α’ κατηγορία θα δείτε ότι σχεδόν πάντα ο πρωταθλητής προκύπτει από τις δύο ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλο τους κατά την α’ φάση. Αυτό συνέβη στις 4 από τις 5 φορές δηλαδή στο 80% των περιπτώσεων. Μονάχα το 2009 – 10 δεν έφθασε στον τίτλο κάποιος από τους Ιωνία 2000 ή ΑΟΔΑ που είχαν βγει πρώτοι στην α’ φάση αλλά ο Πανακρωτηριακός που ήταν 3ος στον 1ο όμιλο. Που θυμίζουμε είχε στον πάγκο τον Μανόλη Πηγουνάκη που φέτος με τον Αρη Σούδας έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στον 2ο όμιλο, αντίθετα στον 1ο τρεις ομάδες διατηρούν ελπίδες να τερματίσουν στην κορυφή (Ιωνία 2000, Κεραμειά, Ροδωπού).
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-13
Α
Ιωνία 2000 25 (1)
Ροδωπού 22 (4)
Αρης Σούδας 18 (6)
Ακρίτας 16 (8)
Κορωνίδα 14 (9)
Β
Ηρακλής Νερ. 13 (17)
Κρ. Αστέρας 8 (20)
Πανακρωτ/κός 7 (13)
Αστέρας Μ. 4 (16)
Γρανίτης 1 (18)
Γ
ΔΑΑΟΧ 19 (10)
Μινώταυρος 18 (5)
Ασπίδα 15 (3)
Παλαιόχωρα 14 (7)
Ικαρος Μ. 13 (2)
Δ
Περιβόλια 12 (11)
Σπάθα 9 (12)
Δόξα Παχ. 9 (15)
Κεραμειά 9 (14)
ΑΕ Κυδωνίας 5 (19)
2011-12
Α
Ικαρος Μ. 22 (4)
Ιωνία 2000 19 (3)
Περιβόλια 17 (7)
Αρης Σούδας 16 (5)
Ηρακλής Νερ. 14 (9)
Β
Δόξα Παχ. 13 (11)
Πανακρωτ/κός 11 (14)
Ροδωπού 6 (12)
Αστέρας Μ. 6 (18)
Τιτάν 1 (19)
Γ
Κισσαμικός 27 (1)
ΔΑΑΟΧ 19 (8)
Ασπίδα 18 (6)
Ακρίτας 15 (2)
Κρ. Αστέρας 13 (10)
Δ
Γρανίτης 12 (16)
Παλαιόχωρα 10 (13)
Κορωνίδα 9 (15)
Κεραμειά 4 (17)
Θύελλα Καλ. 2 (20)
2010-11
Α
Μινώταυρος 20 (1)
Αρης Σούδας 19 (8)
ΔΑΑΟΧ 16 (7)
Γρανίτης 16 (4)
Παλαιόχωρα 15 (6)
Β
Κορωνίδα 12 (16)
Κεραμειά 11 (12)
Θύελλα Καλ. 17 (18)
Ικαρος Μ. 7 (11)
Αστέρας Μ. 3 (14)
Γ
Κισσαμικός 27 (2)
Ιωνία 2000 21 (3)
ΑΕ Κυδωνίας 16 (10*)
Περιβόλια 16 (5)
Κρ. Αστέρας 16 (9)
Δ
Δόξα Παχ. 13 (15)
Ηρακλής Νερ. 13 (17)
Ασπίδα 7 (13)
Ποσειδών Τσ. 1 (20)
Ιδομενέας 1 (19)
2009-10
Α
Ιωνία 2000 18 (3)
Κισσαμικός 18 (2)
Πανακρωτ/κός 16 (1)
Ηρακλής Νερ. 16 (6)
Κορωνίδα 16 (4)
Β
Γρανίτης 13 (13)
Κρ. Αστέρας 12 (12)
Παγχανιακός 8 (19)
Αρης Σούδας 8 (16)
ΑΕ Κυδωνίας 6 (11)
Γ
ΑΟΔΑ 22 (5)
Ιδομενέας 20 (7)
Ασπίδα 18 (8)
Θύελλα Καλ. 14 (10)
Δόξα Παχ. 13 (9)
Δ
Κεραμειά 12 (15)
Τιτάν Καλ. 10 (20)
Ικαρος Μ. 8 (14)
Ποσειδών Τσ. 6 (17)
Αλμυρός 0 (18)
2008-09
Α
Ακρίτας 22 (1)
Ικαρος Μ. 20 (5)
Κισσαμικός 17 (7)
Αρης Σούδας 15 (8)
Κορωνίδα 14 (9)
Β
ΑΕ Κυδωνίας 13 (11)
Κρ. Αστέρας 13 (16)
Τιτάν Καλ. 5 (12)
Ηρακλής Νερ. 4 (15)
ΑΕΚ Χανίων 3 (19)
Γ
Πανακρωτ/κός 22 (3)
Ιωνία 2000 20 (2)
Ασπίδα 16 (10)
ΑΟΔΑ 16 (4)
Ιδομενέας 16 (6)
Δ
Γρανίτης 15 (14)
Παγχανιακός 14 (18)
Δόξα Παχ. 5 (17)
Θύελλα Καλ. 4 (13)
Παλαιόχωρα 1 (20)