“Κρητική γωνιά”, “κρητικό πρωινό”, κρητικές γαστρονομικές βραδιές. Το αίτημα είναι παλιό από τους ντόπιους παραγωγούς αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων προς τους ξενοδόχους της Κρήτης προκειμένου να βρουν μια θέση τα τοπικά προϊόντα στις κουζίνες των ξενοδοχείων.
Δυστυχώς ελάχιστα βήματα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και η λεγόμενη βαριά βιομηχανία ττου τουρισμού συνεχίζει να καταναλώνει ξένα… καύσιμα. Το ζήτημα έθιξαν χθες, στη γενική συνέλευση του Συλλόγου τους, οι μελισσοκόμοι των Χανίων.
«Δεν είναι μόνο ότι τα δικά μας προϊόντα μένουν εκτός, είναι ότι όταν οι ξένοι επισκέπτες τρώνε σιρόπια αντί για πραγματικό μέλι μένουν με την εντύπωση ότι το κρητικό μέλι είναι χαμηλής ποιότητας. Συνεπώς δεν πρόκειται να το αγοράσουν αν το δουν σε κάποιο ράφι καταστήματος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο τοπικού παραγωγού.
Με άλλα λόγια διπλή ζημιά και για την ευρύτερη οικονομία αλλά και για τη φήμη των προϊόντων μας…