Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επί μήνες, τώρα παίζει με τους δανειστές το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Ενα “κρυφτούλι”, δηλαδή, που να δείχνει ότι θέλει μεν (δήθεν) να υπόγράψει τη συμφωνία, αλλά δεν… συμφωνούν σ’ αυτό οι άλλοι (ΔΝΤ-Ε.Ε.)!
ΩΣΤΟΣΟ κάθε καθυστέρηση σημαίνει επιπλέον αύξηση των δανείων, άρα αύξηση φορολογίας, και συνεπώς μεγαλύτερη καταπίεση στο λαό. Για τον οποίο βαυκαλίζεται η κυβέρνηση ότι… αγωνίζεται!
ΚΑΙ ενώ η συμφωνία θα έπρεπε να είχε υπογραφεί αμέσως μετά τις εκλογές (Σεπτ. 2015), ή το αργότερο στις αρχές του χρόνου (2016) -θυμηθείτε μόνο εκείνο το «αλίμονό μας, αν φτάσουμε στο Μάη» του κ. Τσακαλώτου- ήδη φτάνουμε στο Μάη και οι υπογραφές δεν έπεσαν.
ΚΑΙ γιατί, λέτε, έχει στηθεί όλο αυτό το σκηνικό; Μάλλον για να επιρρίψει η κυβέρνηση τελικά στους θεσμούς τη λήψη των βαρύτατων μέτρων που μας επιφυλάσσει. Και όχι στην άπειρη, πολιτικάντικη και αδικαιολόγητη ολιγωρία της να συμφωνήσει έγκαιρα γι’ αυτά, ώστε να κλείσει ένας κύκλος.
Όμως, το μόνο που κερδίζει η κυβέρνηση, χωρίς να το αντιλαμβάνεται(;), είναι μια αυξανόμενη απογοήτευση, αλλά και πολλή οργή του κόσμου για την ανικανότητά της.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.