«Δραματική» χαρακτηρίζει η Ενωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Χανίων “Αγία Παρασκευή” την κατάσταση σε Ι.Κ.Α. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παράλληλα, η Ενωση, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «συμμετέχει αγωνιστικά και συμπαραστέκεται στις απεργίες των εργαζομένων τόσο της Διοικητικής Υπηρεσίας του Ι.Κ.Α. όσο και του υγειονομικού προσωπικού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Χανίων, οι οποίοι μετά από τις δραματικές μειώσεις και περικοπές προσωπικού διεξάγουν καθημερινά έναν άνισο αγώνα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους που ολοένα και αυξάνονται».
Και συνεχίζει:
«Η κατάσταση στα γραφεία του Ι.Κ.Α., όπως και στις υγειονομικές υπηρεσίες στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είναι δραματική και κάθε μέρα γίνεται δραματικότερη. Οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι συνταξιούχοι, οι γέροντες και οι ανάπηροι, αγανακτούν, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι λιγοστοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν, αλλά αυτό είναι αδύνατο».
Στο σημείο αυτό η Ενωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Χανίων υπογραμμίζει:
«Δυστυχώς, μετά από τις απανωτές περικοπές και απολύσεις προσωπικού σε όλους τους Οργανισμούς και Φορείς στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος παντού. Κλείνουν σχολεία, Νοσοκομεία, καταργούν Υπηρεσίες, Οργανισμούς, διαλύουν και ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει από τα κεκτημένα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι είναι πάντα τα θύματα και αυτοί επωμίζονται όλα τα βάρη και έχουν οδηγηθεί πραγματικά σε απόγνωση. Για όλα αυτά παλεύει καθημερινά και αγωνίζεται η Ένωσή μας.
Πλην, όμως, σήμερα αντιμετωπίζουμε κι εμείς μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα του Σωματείου μας και κινδυνεύουμε κι εμείς να κλείσουμε, αφού δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε το ενοίκιο, καθότι δεν επιδοτούμαστε από πουθενά, συντηρούμαστε και λειτουργούμε μόνο από τη μικρή συνδρομή των συνταξιούχων, που κι αυτοί όμως σήμερα δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Σωματείο».
Και καταλήγει:
«Γι’ αυτό με την ευκαιρία αυτή κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους να έρχονται στο γραφείο μας να βοηθήσουν όσο μπορούν για να μπορέσουμε κι εμείς να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Ολοι μαζί ενωμένοι αγκαλιά με τους εργαζομένους μπορούμε να κερδίσουμε ό,τι χάσαμε. Μην αμελείτε και μην αδιαφορείτε, το Σωματείο το χρειάζεστε και σας χρειάζεται».
«Δραματική η κατάσταση σε Ι.Κ.Α. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»
![](https://i0.wp.com/www.haniotika-nea.gr/media/2021/07/Ad-728x90-1.jpg?fit=728%2C90&ssl=1)