Με επιτυχία συνεχίζεται η καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Future Library, με τίτλο: “Ο,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!” και δωρητή το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, 11π.μ. – 1μ.μ. στο πλαίσιο της εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιηθεί στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας η δράση “Διαβάζουμε παραμύθια και παίζουμε μουσική”. Διαβάζουμε παραμύθια και με τα μουσικά όργανα της βιβλιοθήκης φτιάχνουμε μικρές συνθέσεις και τραγούδια και ορίζουμε τους ήχους και τη σιωπή, τη μελωδία και τον θόρυβο, το ρυθμό και την αρρυθμία, με τον συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.