Αδιάβατο παραμένει το μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου στα Κεραμειά με αποτέλεσμα παραγωγοί και κάτοικοι της περιοχής να δεινοπαθούν τόσο για τις αναγκαίες αγροτικές εργασίες (δακοκτονία, τρύγος κ.ά.).
Mια επίσκεψη στον Γερολάκκο και σε αγροτικές περιοχές γύρω από το χωριό αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
«Το 80% των αγροτικών δρόμων δεν είναι προσβάσιμοι, αυτή είναι η πραγματικότητα» δηλώνει ο κ. Νίκος Τριλυράκης που έχει την ευθύνη για την πραγματοποίηση του ψεκασμού στην ευρύτερη περιοχή του Γερολάκου. Ο ίδιος επισημαίνει πως η δακοκτονία έγινε με χίλια- δυο προβλήματα στην περιοχή και ότι ο υπάρχουν περιοχές «που δεν περνούσε ούτε τρακτέρ! Για να κάνουμε ένα ψεκασμό χαρακτηριστικά χρειάστηκε να απλώσουμε λάστιχο μήκους 250 μέτρων» λέει ζητώντας από τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν στα αναγκαία έργα. «Έχει αναλάβει νέα δημοτική αρχή δεν μπορούμε να τους κρίνουμε ακόμα αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή στο θέμα του αγροτικού οδικού δικτύου δεν έκαμε τίποτα, αυτή είναι η αλήθεια» τόνισε.
«Έχουμε απογοητευτεί από την κατάσταση, δεν μπορεί ο κόσμος να πάει στην περιουσία του» δηλώνει ο κ. Γιάννης Τσουβαλάκης που μαζί πηγαίνουμε σε διάφορα σημεία όπου μας δείχνει τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο.
«Ακόμα και στον κεντρικό δρόμο, τον περιφερειακό που είναι 12 μέτρα πλάτος μόλις αυτές τις ημέρες έστειλε η Περιφέρεια μηχανήματα να τον καθαρίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο! Μέχρι και σήμερα ίσα-ίσα χωρούσε ένα αυτοκίνητο να περάσει. Δυστυχώς μας θυμούνται μόνο λίγο πριν τις εκλογές, μετά δεν πατάει άνθρωπος στην περιοχή» σημειώνει.
Κατευθυνόμαστε στην αγροτική περιοχή “Μπιλίτσι”. Η κίνηση γίνεται μόνο με 4Χ4 και σε κάποια σημεία ούτε και με αυτά. Τμήματα του αγροτικού οδικού δικτύου έχουν καταρρεύσει, αλλού έχουν σχηματιστεί μεγάλες λακκούβες σε άλλα σημεία έχουν κατολισθήσεις. «Όσοι είχαν χρήματα έβαλαν μηχανήματα και τους άνοιξαν τους δρόμους για τις περιουσίες τους. Οι υπόλοιποι που δεν μπορούν δεν είναι σε θέση να πάνε στις περιουσίες τους από τον περασμένο Φεβρουάριο. Δεν μπορούν να πάνε σε ελιές, αμπέλια, πουθενά» μας σημειώνει άλλος αγρότης της περιοχής.